Vakantie naar Zuid-Spanje vanuit Amsterdam

Vakantie naar Zuid-Spanje vanuit Amsterdam
Cuevo del Gato

Vakantie naar Zuid-Spanje vanuit Amsterdam

Wij weten natuurlijk niet hoe het met onze vaste lezers zit, maar het lentezonnetje van vorige week smaakte wat ons betreft naar héél veel meer. En, omdat het de aankomende tijd volgens de weer kenners in ons eigen land qua weerbeeld niet van een ‘leien’ dakje zal gaan, vonden we het op de redactie leuk een kijkje te nemen bij andere landen in Europa, op zoek naar een heerlijke plek, waar je onder toedoen van een lekker zonnetje, eens even helemaal tot rust kunt gaan komen. Ons oog viel op de vakantiehuizen van La Casita, gelegen op korte afstand van Ronda Spanje.

Voor de mensen die nog nooit van Ronda gehoord hebben. Het is een plaats in de bergen van Andalusië. En heeft u nog nooit van Andalusië gehoord? Andalusië is een van de 17 autonome regio’s van Spanje. In 2012 had het een inwonertal van 8.449.985 en de hoofdstad van Andalusië is het prachtige Sevilla. Terwijl Sevilla rond de 700.000 inwoners telt, zijn er rond de 35.000 Spanjaarden in Ronda gevestigd.

En die 35.000 mensen die in Ronda wonen kunnen zich toch echt wel tot de geluksvogels van deze wereld rekenen. Want, man, man, man, wat is dat toch een prachtige omgeving, zeg! En dat niet alleen, in Ronda zijn er mooie bezienswaardigheden die leuk zijn om te bezoeken.

Cueva del Gato, Benaoján

Cueva del Gato Benaoján is werkelijk een prachtig stukje natuur gelegen in Malaga (Zuid Spanje). Je kunt er heerlijk zwemmen in blauw helder water tussen watervalletjes, bergen en mooie natuur.

Mirador de Aldehuela en Balcón del Coño

Mirador de Aldehuela en Balcón del Coño is een prachtig uitzichtpunt! Volgens vakantiekenners zelfs een van de mooiste uitkijkpunten van het hele land. Wij brachten er een bezoekje en kunnen vertellen dat het gebied adembenemend mooi is.

Plaza de Toros

Ok, je moet er natuurlijk van houden, maar we vinden het de moeite waard om te noemen. Plaza de Toros is de plek op het gebied van stierengevechten. De arena ligt in Sevilla, de warmste stad van Spanje en is absoluut de moeite waard om te vereren met een bezoekje. Feria de Abril is een van de grootste stierenfestivals van de wereld en wordt in Plaza de Toros gehouden.

Sierra Nevade

De Sierra Nevada is een gebergte in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Het leuke is dat er een prachtig skigebied is, waar skiërs en snowboarders zich kunnen uitleven op één van de pistes. De Spaanse wielerrace ‘De Vuelta’ gaat ook dwars door het gebied heen.

vrijetijdamsterdam.nl