Geluidswerelden, soundscapes en media tijdens netwerkbijeenkomst Pakhuis de Zwijger
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Geluidswerelden, soundscapes en media tijdens netwerkbijeenkomst Pakhuis de Zwijger

Een vrijdagavond die geheel in het teken staat van geluidswerelden, soundscapes en media. Dat is aankomende vrijdag bij Pakhuis de Zwijger het geval tijdens de netwerkaangelegenheid Freelance Friday.

Vrijdag staan er in het Pakhuis onder andere presentaties van Arno Peeters Sounddesigner, radiomaker en componist, Phoebe Ohayon Co-founder Whoozy Music en Maikel van der Wouden van Co-founder Whoozy Music op het programma.

Peeters werkte voor verschillende omroepen aan (interactieve) documentaires voor onder andere Submarine Channel en verzorgde opnames met een mix van diverse muziekproducties. Als autodidact maakte hij zich al die verschillende technieken en genres eigen door goed te luisteren naar het werk van anderen.

“Ik wil allereerst de vaak onmerkbare kracht van geluid onder de aandacht brengen. Daarna laat ik aan de hand van verschillende voorbeelden zien en horen wat mijn werk inhoudt en waar de gebieden overlappen”, aldus Peeters over zijn presentatie op de website van Pakhuis de Zwijger.

Ook komen Phoebe Ohayon en Maikel van der Wouden, de oprichters van het alternatieve platform voor muziek en geluid Whoozy vrijdagavond langs. Zij duiken in een andere geluidswereld, namelijk die van VR, de virtual reality en gaan onder meer in op de vraag: ‘Hoe ziet daar het sound design eruit?’

De inloop is vrijdagavond 10 november vanaf 19:00 uur ’s avonds. De presentaties in Pakhuis de Zwijger zal starten om 19:30 uur.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Voor meer leuke dingen in de stad kun je ook een kijkje nemen op onze speciale agenda pagina.