Noorderpark volop in beweging!

Noorderpark volop in beweging!
Noorderpark Foto: Marion Golst

Noorderpark volop in beweging!

Zaterdag 1 juli strijden 14 teams in Amsterdam-Noord om de Noorderpark-cup. Tijdens dit toernooi staan teamspirit, burenliefde en rivaliteit tussen de wijken centraal, maar bovendien moet het een sportieve ontmoeting worden voor alle Noordelingen. Deelnemende teams gaan een straat of een wijk vertegenwoordigen rondom het Noorderpark. Zo kunnen Floradorpers strijden tegen Blauwe Zanders, bakfietsmoeders tegen de politie en krijgt iedereen een kans om elkaar op een sportieve manier tijdens deze dag uit te dagen.

Her-opening van de Roze Tanker

Onlangs werd op het Noorderpark ook de Tanker officieel ‘her’opend. Op dit terrein van een voormalig benzinestation zullen onder meer BMX- en hiphoplessen, Beweegcafe, Koffie bij de Buuv, Meezingen en diverse concerten op het programma staan. De Tanker draait grotendeels op de hulp van vrijwilligers uit de buurt.

WOEF! een hondenfeestje

Op 22 juni wordt er op het Noorderpark het eerste hondenfeestje gegeven. Met o.a. een Woefaton, een ontdekkingsparcours in het bos achter de Roze Tanker. Deze route zal een aantal obstakels bevatten en opdrachten die de hond en zijn eigenaar uitdagen om samen te moeten werken. Deelname is gratis en er is een feestelijke borrel na afloop voor alle honden en hun baasjes.

De Buurtcamping

Tijdens de zomer, van 21 t/m 23 juli verandert het Noorderpark voor de 4e keer in een gemoedelijke buurtcamping. Bewoners zullen dan hun eigen vakantieoord creëren door verschillende activiteiten te organiseren, spullen uit te wisselen en samen te eten. Op de buurtcamping zal alles aanwezig zijn. Van WC’s tot douches en een kampeerwinkel.

Sociaal en creatief ondernemen in het park

Het Noorderpark heeft een Europese subsidie (EFRO) ontvangen om het ondernemersklimaat in het park en omgeving te verbeteren. Ondernemers of bewoners die iets op willen zetten of een activiteit willen organiseren kunnen hierbij ondersteuning krijgen en gebruik maken van de paviljoens. Denk aan sport-, muziek- of danslessen, kookactiviteiten, maatschappelijke initiatieven, optredens, workshops of bedrijfsevents.

Toekomst Noorderparkkamer

Dankzij de EFRO bijdrage kan ook de Noorderparkkamer verbouwd worden. Het paviljoen wordt vernieuwd en krijgt een betere indeling, zodat bezoekers weer kunnen genieten van het groene terras en bijzondere culturele activiteiten. Ook de Bar krijgt een opknapbeurt. Ondertussen zijn de Noorderpark Trust en het Stadsdeel bezig met een nieuwe exploitant. Het Noorderpark hoopt in de loop van juli een nieuwe start te maken in het vernieuwde paviljoen!

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neemt u ook eens een kijkje op onze pagina cultuur