Klimaatmarathon bij de Balie
De Balie Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Klimaatmarathon bij de Balie

“Hoe gaan we om met één van de grootste uitdagingen van deze tijd: klimaatverandering? Waarom lukt het ons ondanks alle waarschuwingen, maar niet om onze samenlevingen echt grootschalig te veranderen?

Hoe moeten we omgaan met ons landschap en de afnemende biodiversiteit? Dat Trump uit het klimaatverdrag van Parijs stapt is groot nieuws, maar feit is dat Nederland op dit moment ook niet genoeg doet om de doelen te halen.

En hoewel de gevolgen van een opwarmende aarde niet te overzien zijn weten we dat we de aarde uitputten en de biodiversiteit afneemt,” zijn onder meer de vragen die ze op 15 september bij De Balie stellen en op zoek gaan naar antwoorden op deze en andere vragen.

Onze planeet

Tijdens een zes uur durende interviewmarathon ‘speechen’ wetenschappers, activisten, opiniemakers, kunstenaars e.a. over de toekomst van onze planeet. Er wordt gekeken naar blokkades en oplossingen in ons denken over het klimaat. In drie stappen proberen ze van probleem naar oplossing te gaan: wat is de stand van zaken, welke psychologische reflexen beïnvloeden het menselijk handelen en de slotvraag: wat kunnen we er in Nederland aan doen?

Line-up

De line-up is nog niet definitief maar onder andere zullen schrijver & dichter Lieke Marsman, hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans, Solar Warrior’ Roebyem Anders, directeur en oprichter Commonland Willem Ferwerda, kunstenaar Renzo Martens, paleoklimatoloog Appy Sluijs, filosoof Herman Philipse, filmmaker Marijn Poels, oprichter Africa Wood Grow Roeland Lelieveld, Suze Gehem co-founder/directeur bij De Groene Grachten en voorzitter van Rooftop Revolution, kunstenaar & activist Teresa Borasino.

Interviewers

De interviews die in het culturele centrum plaatsvinden worden onder meer afgenomen door Yoeri Albrecht en Femke Halsema. De redactie bestaat uit Sophie Rutenfrans & Tim Wagemakers.

Early-birds

Vroege vogels die hun ticket aanschaffen voor 20 augustus krijgen een korting van € 7,50.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Woensdag in première bij de Balie