Zesde editie Amsterdam Light Festival gestart

Donderdagavond is in de stad de zesde editie van het Amsterdam Light Festival begonnen. Tot en met 21 januari 2018 verlichten 36 – speciaal voor het Amsterdamse festival gemaakte – kunstwerken de binnenstad, waaronder werken van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei en de Britse kunstenaar Cecil Balmond.

Water expositie

Bezoekers kunnen de werken varend, fietsend en wandelend beleven. De water expositie van het festival telt 21 kunstwerken op en rond de grachten in het historische centrum van Amsterdam. De land expositie, bestaande uit 15 kunstwerken, is dit jaar voor het eerst op Marineterrein Amsterdam te bewonderen.

Existential

De deelnemende kunstenaars, designers en architecten uit Australië, België, China, Canada, Duitsland, Engeland, Indonesië, Italië, Japan, Kosovo, Nederland, Rusland en de Verenigde Staten zijn deze zesde editie uitgedaagd om binnen het thema Existential te werken.

Over Amsterdam Light Festival

Zoals elk jaar is het festival zowel vanaf het water als het land te bewonderen. De water expositie presenteert een groot aantal lichtkunstwerken op de Amsterdamse grachten. Diverse rederijen bieden een vaarroute langs deze lichtkunstwerken aan, waaronder founding partner Amsterdam Canal Tours. Deze kunstwerken zijn van 17.00 tot 23.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Op het land worden dit jaar voor het eerst lichtkunstwerken tentoongesteld op het Marineterrein, van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018. Deze expositie, op loopafstand van station Amsterdam Centraal, kan door bezoekers op eigen initiatief wandelend worden bekeken en verkend. Deze kunstwerken zijn van 17.00 tot 22.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). www.amsterdamlightfestival.com.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen

Organisatie Amsterdam Light Festival onthuld kunstenaars 

Nieuw initiatief tijdens Amsterdam Light Festival

Aftellen richting Amsterdam Light festival 2017 van start gegaan

Line-up kunstenaars 7e editie Amsterdam Light Festival bekend

Amsterdam Light Festival breidt uit met videoprojecties op EYE Filmmuseum

Event Amsterdam light festival 2017

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam