Noorderparkfestival: ‘voor iedereen die van Noord houdt’
Foto credits: Noorderparkfestival

“Het Noorderparkfestival is een festival van origine voor en door Noorderlingen, maar door de populariteit van Amsterdam Noord merken we dat het eigenlijk steeds meer een festival wordt voor iedereen die van Noord houdt! Van circus voor kinderen tot een disco voor ouderen. Eigenlijk voor iedereen is er iets te doen”, aldus Janine Driessen namens de organisatie van het Noorderparkfestival.

Vrije Tijd Amsterdam blikte met Janine Driessen vooruit naar het gratis toegankelijke Noorderparkfestival, dat op zondag 8 september 2019 zal plaatsvinden.

Spannend en leuk festival

“Het programma wordt samengesteld samen met alle organisaties in Amsterdam Noord. Onze programmeur daagt ze allemaal uit om weer een spannend en leuk festival neer te zetten. Zo hebben we dit jaar Circus Kristal met een meespeelcircus, een spoken word podium bij Pompet. Het Tolhuistuinpodium met allemaal muzikanten uit Noord, waaronder talenten van de A’dam Music School, de DAT! School en Solid Ground Movement.”

De roze tanker

“Speciaal voor jongeren programmeert de Roze Tanker ‘the North Dance Skills’, waarin jongeren tegen elkaar battlen door zo goed mogelijk te dansen in diverse categorieën. Maar ook is er de 1000 m van het Noorderpark georganiseerd door Doras, waarin iedereen mag mee rennen, rollen of wandelen! Als je maar zoveel mogelijk rondjes loopt.”

Bewust Noord

“Nieuw dit jaar is Bewust Noord. Dit zijn 9 instanties, onder leiding van Noord Straalt, die de handen in een hebben geslagen voor een gezonder Noord. Tijdens het festival geven zij workshops masseren, yoga, meditatie en mindfullness. Maar ook is er een mini cursus geluk.”

Maatschappelijke en culturele partijen

“Tot slot presenteren alle maatschappelijke en culturele partijen zich op de markt! Ook staan hier diverse Noordse lekkernijen! Kortom, teveel om op te noemen, maar in ieder geval voor iedereen wat wils!”

De ontwikkeling van het Noorderpark

“Het park is vol in ontwikkeling en dat merk je aan alle kanten. Sinds de opening van de nieuwe brug 3 jaar geleden is er veel meer verbinding tussen het voormalig Florapark en het park aan de andere kant van het Noord Hollands Kanaal. Hierdoor werd het eigenlijk pas echt het Noorderpark. Ook is met de komst van de halte Noorderpark van de Noord-Zuidlijn een hoop veranderd.”

Nieuwe zwembad en Pompet

“Met het nieuwe zwembad (duurzaamste van de wereld!) en met Pompet, als een volwaardige horeca, merk je echt dat het park veranderd in positieve zin. Mensen gebruiken het park nu heel anders en naar mijn idee ook intensiever. Dat is natuurlijk super leuk!”

Filmavond op terras Pompet

“Op 7 september organiseren we samen met Filmmuseum Eye en FC Hyena een filmavond op het terras van Pompet vanaf 20:30 uur. Gratis toegankelijk, dus kom gezellig langs!

Namens Noorderpark Trust, de Roze Tanker, de Gele Pomp & Pompet worden door het hele jaar heen diverse activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld de Parkmarkt, Jeu de Boules, workshops en veel meer leuks. Fiets gewoon eens door het park heen en kijk wat er allemaal gebeurd. Er is altijd wel iets te doen”, laat Janine Driessen ten slotte weten.

Interview door:

Rik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: CONNEKT, Jeanluc Shenna en artiesten: ““We willen iets terug doen voor IJburg”

Vrije Tijd Amsterdam agenda: Noorderparkfestival in Amsterdam-Noord

Volg ook ons blog: leuke dingen doen in Amsterdam