Martin Garrix sluit Mysteryland 2019 af
DJ duo Firebeatz durfde vrijdag de uitdaging aan om van de langste festival zipline van Europa te gaan. De Holland Casino zipline staat voor het tweede achtereenvolgende jaar op de iconische piramide van het voormalig Floriadeterrein en is ruim 400 meter lang. Tijdens de afdeling is een snelheid van zo’n 70 kilometer per uur mogelijk. Fotograaf Michel Schnater

Martin Garrix sluit Mysteryland 2019 af

‘Mysteryland neemt extra maatregelen tegen hitte’

De 26e editie van Nederlands grootste dancefestival is sinds gisteren in volle gang. Met een recordaantal van bijna 130.000 bezoekers en 318 artiesten biedt Mysteryland voor elke dance-liefhebber de perfecte afsluiting van deze festivalzomer. Martin Garrix sluit het festival morgenavond op de imposante Main stage af. Het zal zijn eerste optreden in Nederland zijn dit jaar.

Festivaldirecteur Carina Kornfeind: “Het heerlijke weer dit weekend is voor onze bezoekers natuurlijk de absolute kers op de taart. Het terrein ligt er prachtig bij. De camping, randprogrammering en kleurrijke decors komen nu volledig tot hun recht.”

De organisatie van Mysteryland heeft extra maatregelen genomen vanwege de verwachte hitte. Carina Kornfeind: “We meten doorlopend de temperatuur, zowel binnen in de tenten als buiten. We hebben extra waterpunten en adviseren de bezoekers om het vochtpeil op een goed niveau te houden en ook voldoende zout te eten. Daarnaast hebben we insmeerteams op het gehele terrein en hebben we extra luifels, om schaduw te creëren, neergezet. Tenslotte zijn er voldoende rustige plekken om even bij te komen.”

Mysteryland is niet alleen het grootste, maar ook het meeste diverse festival van Nederland. Het muzikale aanbod reikt van EDM tot Techno en House, van Hardstyle en Hardcore tot Urban. Naast Martin Garrix, treden onder andere ook Broederliefde, Dj Rush, Diplo, Headhunterz, Sefa en Nicky Romero als headliners op.

De zaterdagtickets zijn al sinds weken uitverkocht. Voor morgen zijn er nog een aantal tickets te koop via www.mysteryland.com.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Zonnige start voor 26e editie van Mysteryland

Lees ook: Mysteryland fans gaan zonnige dance driedaagse tegemoet