Women of West Amsterdam Festival
De Nieuwe Liefde. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Women of West Amsterdam Festival

Op 16 november komen de vrouwen uit Amsterdam West samen tijdens het Women of West Festival Amsterdam om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Dit festival viert de schoonheid, wijsheid en kracht van vrouwen in West met als doel het zichtbaar maken van sterke rolmodellen en het bemoedigen van vrouwen in het stadsdeel. De presentatie is in handen van actrice en presentatrice Jasmine Sendar. Het wordt een dag vol muziek, kunst en presentaties door deze vrouwen, met aandacht voor gezondheid, persoonlijke groei en bezinning.

Anyouk Tan

Fashion en modefilosoof icoon Aynouk Tan, bekend van haar columns in het NRC, zal spreken over mode en identiteit en de maatschappelijke betekenis van kleding. Maria Lam en Julie Ng, schrijvers van het boek Maancake en Jasmijn zullen een ode brengen aan hun Chinese moeders.

Première

Tijdens het festival gaat de film ‘Dit ben ik!’ in première. De film is een portret van drie vrouwen uit Amsterdam West die ondanks de tegenslagen in hun leven blijven dromen. De film is een initiatief van Vrouwen Academie West.

Interactieve workshops

Het festival biedt ook verschillende interactieve workshops. Zo is er een zangworkshop van Kim Sutherland die ooit les kreeg van de zangdocent van Michael Jackson en internationale danseres Amarah Ates verzorgt een buikdansworkshop.

Afriek

Speciaal voor het festival presenteert modebedrijf Afriek hun kleurrijke kijk op mode. Afriek brengt vakmanschap uit Rwanda en Afrikaanse print stoffen samen met Nederlands ontwerp.

De arbeidsmarkt

Ook is er ruimte in het festival voor vrouwen om zich te oriënteren op werk en het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt. Zo is er een CV-adviseur aanwezig en kunnen bezoekers een linkedin-profielfoto laten maken.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.wowafestival.nl.

vrijetijdamsterdam.nl