WESTERGASFABRIEK TONEEL VAN TWEEDE UITGEBREIDE AMSTERDAM WINE FESTIVAL
Amsterdam Wine Festival in maart. Foto: Amsterdam Wine Festival

WESTERGASFABRIEK TONEEL VAN TWEEDE UITGEBREIDE AMSTERDAM WINE FESTIVAL

De Westergasfabriek in Amsterdam is van 29 september t/m 1 oktober het toneel van het tweede Amsterdam Wine Festival. De oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond staan deze editie centraal. Organisatoren Ivar Beukeboom, Sebastiaan van Erne en Rob van der Molen hebben, naar aanleiding van het succes van de eerste editie, het terrein uitgebreid: Naast de Gashouder vormen nu ook het Transformatorhuis en het tussengelegen Klönneplein onderdeel van dit wijn-walhalla.

Amsterdam Wine Festival werd voor het eerst in maart van dit jaar gehouden. Het festival stond toen in het teken van de oogstfeesten op het Zuidelijk Halfrond. Ruim 9.000 wijnliefhebbers kwamen naar de Gashouder. Zij konden drie dagen genieten van een rijke selectie aan wijnen, traditionele gerechten en de cultuur per land.

WESTERGASFABRIEK TONEEL VAN TWEEDE UITGEBREIDE AMSTERDAM WINE FESTIVAL
Ruim 9.000 wijnliefhebbers kwamen in maart naar de Gashouder. Foto: Amsterdam Wine Festival

Eind september zal dat niet anders zijn. Dan wordt gevierd dat de druiven op het Noordelijk Halfrond binnen zijn gehaald en het proces van wijn maken kan beginnen. Traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië krijgen een prominente plek, maar ook minder bekende landen als de Verenigde Staten en Portugal zijn vertegenwoordigd. Bovendien worden er wijnen uit eigen land gepresenteerd.

De wijnen worden gesegmenteerd naar land, waardoor je als bezoeker een reis langs het Noordelijk Halfrond kunt maken.Wijnhuizen, – boeren en importeurs vanuit de gehele wereld zorgen voor een uitgebalanceerde selectie. Elk land wordt uitgelicht middels een specifiek thema.

De beste wijnen worden gecombineerd met traditionele gerechten uit het land van herkomst. Het Klönneplein wordt omgetoverd tot een foodcourt waar klassiekers uit Frankrijk, Italië en Spanje worden geserveerd.

WESTERGASFABRIEK TONEEL VAN TWEEDE UITGEBREIDE AMSTERDAM WINE FESTIVAL
Net als in maart worden in september de beste wijnen gecombineerd met traditionele gerechten uit het land van herkomst.
Foto: Amsterdam Wine Festival

Sublime FM zorgt voor de muzikale omlijsting met DJ’s en live-optredens. Zo komt onder andere Jared Grant naar het festival. Kijk voor info en tickets op www.amsterdamwinefestival.nl

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Amsterdam Wine Festival in Volle gang