Aftellen richting Amsterdam Light Festival 2017 is begonnen
Impressie Amsterdam Light Festival - thinline_Ai Weiwei © Ton van Werkhoven-min

Aftellen richting Amsterdam Light Festival 2017 is begonnen

Het aftellen richting het Amsterdam Light Festival kan weer beginnen. De binnenstad verandert van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 weer in het grootste open lichtmuseum ter wereld.

Prachtige presentatie Amsterdam Light Festival

Tijdens een prachtige presentatie hebben de organisatoren aan pers en partners de line-up van kunstenaars onthuld. Het concept van de nieuwe campagne laten zien, en een tipje van de sluier van de aankomende editie opgelicht. “Het festival krijgt steeds meer vorm”, liet een woordvoerder van het Amsterdam Light Festival weten.

Internationale line-up

Maar liefst 37 ‘licht-artiesten’ uit 14 landen presenteren hun kunstwerken en installaties tijdens de zesde editie. Er vinden twee exposities plaats: de waterexpositie op en rondom de grachten. Die is onder meer als route per boot via de rederijen te beleven en op de landexpositie op het Marineterrein. Daar waar de kunstwerken en de historische plek verkend kunnen worden.

De waterexpositie

De line-up van creatieve professionals aan de waterexpositie bestaat uit kunstenares Rona Lee en Balmond Studio uit de UK. Uit Kosovo is er Driton Selmani en ook Bagus Pandega uit Indonesië levert een bijdrage. Nederlandse kunstenaars en studio’s zijn onder andere Lambert Kamps, Floriaan Ganzevoort en Victor Engbers.

Er zijn zelfs lichtgevende werken uit de VS aanwezig

Namens de Verenigde Staten zijn Lauren Ewing en Ben Zamora vertegenwoordigd, uit België maakt designbureau ACTLD van Koert Vermeulen haar opwachting. De Duitse Claudia Reh maakt een lichtkunstwerk samen met leerlingen van Amsterdamse basisscholen.

De landexpositie

Het Amsterdam Light festival heeft in het Marineterrein Amsterdam een nieuwe partner in de stad gevonden, na de jarenlange tentoonstelling in de Plantagebuurt. De kunstwerken op het Marineterrein worden gemaakt door de Nederlanders Peter Vink, Vinny Jones, Helmut Dick, Lidy Six, AlexP, Nick Verstand & Sjoerd Ter Borg, Bas Peeters, Verena Hall, Hanna Betsema en het Amsterdam Creative Industries Network. Het zijn maar een paar tipjes van de sluier.

Limited edition Ai Weiwei

Naast ‘thinline’ heeft Ai Weiwei speciaal voor het lichtfestival een werk samengesteld. Het werk is een gelimiteerde en gesigneerde oplage van 100 stuks. De opbrengst van de verkoop hiervan draagt bij aan de realisatie van zijn kunstwerk ‘thinline’. Voor kopers van het werk is er op 29 november een speciale meet & greet met de kunstenaar.

Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar info@amsterdamlightfestival.com.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Line-up kunstenaars 7e editie Amsterdam Light Festival bekend

Amsterdam Light Festival breidt uit met videoprojecties op EYE Filmmuseum

Zesde editie Amsterdam Light Festival gestart

Event Amsterdam light festival 2017