“In 2016 zaten we op 150.000 bezoekers, dit jaar gaan we daar hoogstwaarschijnlijk overheen”
De teams van de Golden Boys van Ajax en de Surilegends. Geheel rechts staand Jörgen Raymann. Foto: Jacques Kattenburg

“In 2016 zaten we op 150.000 bezoekers”

Door: Maarten Bax

“In 2016 zaten we op 150.000 bezoekers, dit jaar gaan we daar hoogstwaarschijnlijk overheen”

Het Kwaku wordt elk jaar weer mooier, groter en opzienbarender. Zo ook de 42e editie van 2017 waarbij bijvoorbeeld de Earth, Wind & Fire Experience en de Surilegends optraden. Organisatrice Yvette Förster op zondag, een dag met veel regen, lekkere hapjes en festiviteiten: “In 2016 zaten we op 150.000 bezoekers, dit jaar gaan we daar hoogstwaarschijnlijk overheen.”

Met veel trompettergeschal maakten de Surilegends rond zes uur op zondag hun opwachting. Inmiddels scheen de zon en was er veel publiek langs de kant. Voor de Surilegends, bestaande uit ex-profvoetballers van Surinaamse afkomst, wachtte het lang verwachte duel met de Golden Boys van Ajax. Ook dat team bestaat doorgaans uit ex-profs, ware het niet dat de rood/witte mannen deze keer een hoop blessures en afmeldingen kenden. Zo stonden Darl Douglas (kuit) Kevin Bobson (enkel) langs de kant toe te kijken. Twee andere namen, Brutil Hosé en Andy van der Meijde, hadden zich niet eens bij hun aanvoerder Pascal Heije afgemeld.
Op de blauwe, wat stroeve ondergrond kregen de Golden Boys het met name voor rust zwaar te voorduren. De vele wisselmogelijkheden van de Surilegends, spelend onder leiding van coach Regilio Vrede, deden de Boys al snel naar adem happen. Na de eerste twintig minuten stond het al 8-1. Sergio Ommel was degene die de eer voor de Golden Boys redde. Ook na de helftswisseling dicteerden de Legends de strijd. Romano Denneboom schroefde zijn productie op naar zes goals, maar de schade bleef ‘beperkt’ tot 11-1. De strijd werd overigens opgenomen door RTV7 en zal op Facebook te zien zijn.

“In 2016 zaten we op 150.000 bezoekers, dit jaar gaan we daar hoogstwaarschijnlijk overheen”
Actiefoto met Roman Denneboom (topschutter) en Chedric Seedorf, de broer van Clarence Seedorf.
Foto: Jacques Kattenburg

Bij de Surilegends traden de volgende spelers aan: keeper Ruben Muskiet, Röel Liefden (aanvoerder), Winston Bakboord, Maarten Atmodikromo, Marciano Schultz, Steve Olfers, Ellery Cairo, Romeo Wouden en Romano Denneboom. Bij de Golden Boys waren dat: Caine Brunings (keeper), Pascal Heije (aanvoerder), Jerryl Tjon en Fa, Chedric Seedorf, Randy van der Meer en Sergio Ommel.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Van Start Kwaku Zomerfestival