Skazka Kwartet speelt wandelconcert aan de rand van de stad
Foto via Skazka Kwartet

Het Skazka Kwartet presenteert Clara & Igor, een wandelconcert aan de rand van Amsterdam, met werken van Clara Schumann en Igor Stravinsky. Voor of na het concert van ruim een halfuur kunt u een wandeling maken in en rondom het pittoreske Durgerdam; voor een routebeschrijving wordt gezorgd.

Clara Schumann droeg haar Romances voor viool en piano op aan haar goede vriend, de violist Joseph Joachim. Zij leefde haar leven als pianiste tussen drie muzikale reuzen: Schumann, Joachim en Brahms. Ondanks haar rol als toegewijd echtgenote bouwde zij een succesvolle carrière op als concertpianiste en was zij kostwinnaar van haar gezin. Ook Igor Stravinsky leefde en werkte tussen grote namen toen hij vlak na de Eerste Wereldoorlog naar Parijs verhuisde, waar hij met zijn gezin tijdelijk bij Coco Chanel introk. Zij toont als zelfstandige vrouw een sterke gelijkenis met Clara Schumann.

De muziek van Clara en Igor komt uit een andere tijd en is met een ander idee gecomponeerd, maar juist het contrast in de muziek laat de stukken naadloos in elkaar overvloeien – alsof zij met elkaar verbonden zijn.

Het Skazka Kwartet bestaat uit Anna Steenhuis, Lena ter Schegget, Lisa Eggen en Emma Besselaar. Dit jonge kwartet (ontstaan in 2020) speelde recent voor Entrée, de jonge vriendenclub van het Concertgebouw, verzorgde een live-stream voor TivoliVredenburg, en produceerde zijn eigen familievoorstelling ‘Ludwig en de prinses’, met steun van de Gemeente Utrecht. Deze zomer zijn zij te zien op het Delft Fringe Festival en het Peter de Grote Festival. Sinds oktober 2020 volgen zij lessen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder supervisie van artistiek leider Marc Danel. | www.skazkakwartet.nl

Clara & Igor is te horen op zondag 13 juni (14.00) in de Dorpskerk Durgerdam. Kaartjes à €10,- zijn te reserveren via skazkakwartet.nl/clara-en-igor . Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de regeling Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten.