Roy Donders:

‘Geen geheimen voor Roy Donders in YouTube-serie Open Kaart van Robbert Rodenburg’

De nieuwe YouTube-serie van Robbert Rodenburg, genaamd Open Kaart, vervolgt met een humoristisch maar ook serieus gesprek met Roy Donders. Zo vertelt hij over zijn seksleven, relaties en zijn crush op Rolf Sanchez, maar bespreekt hij ook zijn jeugd, zijn faillissement in 2018 en hoe hij met gevoelens omgaat. Acteur en presentator Robbert Rodenburg pakt in zijn serie de interviews nét even wat anders aan en heeft hij openhartige gesprekken met verschillende spraakmakende bekende Nederlanders aan de hand van een vijftal, vooraf onbekende, dieptevragen.

Roy Donders

De 29-jarige Roy Donders heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten. Van een eigen kledingwinkel in Groenewoud tot werkzaamheden als kapper, stylist en zelfs volkzanger. In 2013 kreeg hij zijn eigen RTL5 realityserie Stylist van het Zuiden, wat torenhoge kijkcijfers behaalde en deed hij mee aan verschillende programma’s zoals Ik Hou van Holland, Ranking the Stars en Expeditie Robinson. De befaamde huispakkenlijn die hij in zijn serie lanceerde werd in dezelfde middag van de uitzending uitverkocht. In 2018 werd zijn kledingwinkel in Tilburg failliet verklaard.

In deze aflevering van Open Kaart laat Roy weten dat zijn leven niet bepaald is gelopen zoals hij vroeger had gehoopt. Zo heeft hij niet het huisje-boompje-beestje bestaan die hij vroeger graag wilde, maar vindt hij het eigenlijk wel prima om single te zijn en af en toe ‘rond te fladderen’. Hij heeft vroeger lang getwijfeld over zijn seksualiteit, maar zijn coming out heeft hij niet als moeilijk ervaren. Dit omdat hij zich nooit in een hoek heeft laten drukken en altijd voor zichzelf opkwam. ”Ik ben me nooit anders voor gaan doen omdat mensen er moeite mee hadden”. Daarnaast vertelt hij dat hij werd betrapt door zijn beste vriendin met haar vriend, waarna zij erachter kwam dat hij homo is.

Roy vindt het soms lastig om over gevoelige onderwerpen te praten, omdat hij dat vanuit huis niet gewend is. Hij zou dan ook nooit bij familieleden langsgaan als hij zich slecht voelt, maar hij voelt niet dat hij dat ooit heeft gemist. “Wij zijn gewoon gewend om niet over dat soort dingen te praten”. Ook heeft hij nooit een traan gelaten om het faillissement van zijn winkel, al voelde het wel als zijn kindje die hij na 8 jaar hard werken heeft verloren. Hij gelooft dat alles gebeurt met een reden en hij is er eigenlijk alleen maar sterker uitgekomen na alles wat hij heeft meegemaakt. Hij voelt zich dan ook veel fijner dan bij zijn doorbraak zes jaar geleden. Daarnaast bespreekt Roy zijn crush op zanger Rolf Sanchez, hoe gek hij is onder de lakens, zijn aantrekkingskracht tot heteromannen en hoe hij het zou vinden om met Robbert te zoenen.

Open Kaart

In de serie Open kaart gaat acteur en presentator Robbert Rodenburg in gesprek met verschillende gasten om meer te weten te komen over hun leven, visie, ervaringen en beweegredenen. Dit doet hij aan de hand van een vijftal unieke vragen die over en weer gesteld worden en die vooraf voor beide partijen onbekend zijn. Vragen waar echt over nagedacht moet worden om zo de gast op een dieper level te leren kennen, met uiteraard hier en daar ruimte voor een beetje humor en gezelligheid.

Robbert Rodenburg: “ik wil mijn gasten de kans geven om een andere kant van zichzelf te laten zien en uitdagen om de diepte in te gaan.”

Roy Donders: "Mijn leven is niet gelopen zoals ik vroeger had gehoopt"
Robbert Rodenburg

Robbert Rodenburg

Al als klein jongetje ontdekte Robbert zijn liefde voor acteren en presenteren. En op 16-jarige leeftijd verruilde hij het ouderlijk nest in Bergambacht voor de lonkende stad Amsterdam om zijn droom te verwezenlijken en een acteursopleiding aan faaam, film actors academy amsterdam, te starten. Onder andere bekend van zijn rol in de succesvolle serie Spangas en zijn grote bereik online, vind hij het nu tijd om een eigen YouTube format te lanceren. Een format waarin hij kan laten zien dat er meer schuil gaat achter bekende (online) sterren, een kant die hij van zichzelf ook graag naar voren brengt.

vrijetijdamsterdam.nl