Eindelijk weer evenementen in de Ziggo Dome
Ziggo Dome vanaf de Buitenzijde. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

“Ook evenementen in Biddinghuizen”

De data voor de praktijktesten van Fieldlab Evenementen bij indoor events en outdoor festivals staan vast. Zaterdag 6 maart start om 15.00 uur in Ziggo Dome in Amsterdam een dance event. Een dag later vindt daar om 16.00 uur een concert plaats. Op zaterdag 13 maart staat het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen vanaf 13.00 uur in het teken van een dancefestival en op zondag 14 maart van een popfestival. De organisatie van de vier evenementen is in handen van MOJO en ID&T.

De data werden bekend gemaakt door Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, tijdens het congres Back to Live in het Beatrix Theater, Beatrixgebouw van de Jaarbeurs, in Utrecht. Mona Keijzer: “Terug naar normaal, of het nu gaat om een congres met je collega’s, een sportwedstrijd of een concert bezoeken: dat wil iedereen graag. Daarom zijn deze praktijktesten zo ontzettend belangrijk. Niet alleen biedt het perspectief voor de ondernemers, maar ook voor de bezoekers ervan. Want we snakken allemaal naar perspectief. Met deze praktijktesten doen we dat veilig en verantwoord, waarbij we rekening houden met de ontwikkelingen van het coronavirus. Naast de al bekende praktijktesten, starten we in maart ook met het testen van twee evenementen binnen en twee festivals buiten. En dat is vooruitkijken.”

Bij de evenementen in Ziggo Dome worden 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in 5 ‘bubbels’ van 250 personen en 1 groep van 50 personen. Op het evenemententerrein van Walibi Holland worden in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen, te verdelen in 3 groepen van 500 personen.

Er wordt onderzoek gedaan door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

De line up van alle events wordt binnenkort bekendgemaakt en dan gaat ook de kaartverkoop van start. Via de website backtolive.nl kunnen geïnteresseerden zich nu al aanmelden.

PCR-testen

Op de website www.backtolive.nl is meer informatie over de opzet van de verschillende evenementen en onderzoeken te vinden, zoals onder andere de algemene voorwaarden. Van bezoekers wordt in ieder geval verlangd een PCR-test te ondergaan, maximaal 48 uur voor het evenement. Om toegang tot het evenement te krijgen moet een negatief testresultaat kunnen worden getoond. Bovendien volgt een tweede PCR-test vijf dagen na afloop van het evenement.

Acht testevents

Fieldlab Evenementen voert vanaf 15 februari in totaal acht onderzoeken tijdens testevents uit.

  1. Maandag 15 februari: Beatrix Theater, in Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht, zakelijk congres met 500 bezoekers, voor het onderzoek verdeeld in drie groepen van 250, 200 en 50 mensen.
  2. Zaterdag 20 februari: Beatrix Theater, voorstelling Guido Weijers. Fieldlab Evenementen kiest bij dit onderzoek voor drie groepen van respectievelijk 250, 200 en 50 bezoekers.
  3. Zondag 21 februari: Goffert Stadion in Nijmegen, N.E.C – De Graafschap. Bij dit onderzoek hanteert Fieldlab Evenementen zes zogenaamde bubbels van 250 supporters.
  4. Zondag 28 februari Almere City FC tegen Cambuur Leeuwarden in het Yanmar Stadion in Almere. De 1500 bezoekers worden ten behoeve van het onderzoek onderverdeeld in drie bubbels, van respectievelijk 200, 600 en 700 personen.
  5. Zaterdag 6 maart: Ziggo Dome Amsterdam, dance event. De 1300 bezoekers worden verdeeld in 5 ‘bubbels’ van 250 personen en 1 groep van 50 personen.
  6. Zondag 7 maart: Ziggo Dome Amsterdam, Live concert. 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in 5 ‘bubbels’ van 250 personen en 1 groep van 50 personen.
  7. Zaterdag 13 maart: Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen, dancefestival. De 1500 bezoekers worden verdeeld in drie groepen van 500 bezoekers.
  8. Zondag 14 maart: Evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen, popfestival. De 1500 bezoekers worden verdeeld in drie groepen van 500 bezoekers.