Eerste ‘Humble Hero Award’ voor sessiemuzikant
Winnaars Zilveren en Gouden Notekraker 2017. Foto: Richard Tas

Eerste ‘Humble Hero Award’ voor sessiemuzikant

De ‘Humble Hero Award’ is een prijs voor de sessiemuzikant die de Nederlandse popmuziek de afgelopen 25 jaar kleur heeft gegeven. Deze door Sena Performers nieuw in het leven geroepen award zal voor de eerste keer uitgereikt worden tijdens de Gouden Notekraker op maandag 17 september in Paradiso, Amsterdam.

Met de Gouden Notekraker eren musici elkaar voor de meest inspirerende artistieke prestaties van het afgelopen seizoen. Genomineerd voor de Gouden Notekraker zijn onder anderen Jacqueline Govaert, DI-RECT, Broederliefde en Ruben Hein. De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor talentvolle nieuwkomers in het vak. Genomineerd voor de Zilveren Notekraker zijn onder anderen Altin Gün, Lakshmi, Maan en The Howlin.

Voor zowel de Gouden als de Zilveren Notekraker is de stem van collega-musici doorslaggevend: het is een vakprijs die je wordt gegund door je bij Sena aangesloten collega’s. Vorig jaar wonnen De Staat en Celine Cairo respectievelijk de Gouden en de Zilveren Notekraker.

Speciale gastoptredens en sessiemuzikantenband

Naburige rechtenorganisatie Sena viert tijdens deze Gouden Notekraker eveneens haar 25-jarig jubileum. Het belang van de inkomsten uit naburige rechten is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen voor muzikanten en platenmaatschappijen. De vergoedingen die zij krijgen voor het openbaar gebruik van hun muziek vormen een almaar groter wordend deel van hun totale inkomsten.

Tijdens een ongedwongen sfeer genieten van bijzondere optredens

We staan hierbij stil met een bijzondere avond in Paradiso, waar in een ongedwongen sfeer kan worden genoten van bijzondere optredens. Speciaal voor het jubileum is een band van fantastische (sessie)muzikanten samengesteld met daarin Martijn van Agt, Hans Eijkenaar,
Leendert Haaksma, Ronald Kool en Michel van Schie. De presentatie is in handen van Leo Blokhuis.

vrijetijdamsterdam.nl