Tentoonstelling ‘(Un)monumenting: The Future Should Always Be Better’ bij NDSM

Leuk nieuws voor tentoonstellingliefhebbers. Vanaf 17 december tot en met 18 februari is tentoonstelling ‘(Un)monumenting: The Future Should Always Be Better’ te zien op NDSM-werf en in de NDSM-Loods. Deze expositie komt tot stand door een samenwerking van Stichting Kinetisch Noord en Stichting NDSM-Werf. Het betreft een groepstentoonstelling met nieuwe en bestaande monumentale werken van twaalf (inter)nationale kunstenaars. De tentoonstelling (Un)monumenting is vrij toegankelijk.

In totaal tonen twaalf makers hun kunstwerken in de eerste grote expositie zowel binnen in de scheepsbouwloods als buiten op de voormalige NDSM-scheepswerf. In uiteenlopende media claimen de kunstenaars ruimte voor alternatieve ‘monumenten’ of gaan in op de vraag wat een monument kan zijn en voor wie of wat een monument wordt opgericht.

De kunstenaars doen voorstellen voor alternatieve monumenten, stellen ideeën rond huidige monumenten en monumentale locaties (als NDSM) ter discussie of plaatsen ze in een nieuw daglicht.

In (Un)monumenting willen Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord het idee van ‘een monument’ en een monumentale plek als NDSM blijven bevragen. Wat kan een monumentale plek als deze voor de toekomst betekenen?

(Un)monumenting komt voort uit een programmalijn van Stichting NDSM-werf over de hedendaagse positie van monumenten en specifiek wat dit betekent op een plek als NDSM; een locatie waar monumentaal erfgoed, creativiteit, events en makers samenkomen.

(Un)monumenting
‘The Future Should Always Be Better – Sharon Lockhart
(Un)monumenting- The Future Should Always Be Better
‘All That Perishes at the Edge of Land’ – Hira Nab
(Un)monumenting: The Future Should Always Be Better
‘It’s Me’ mockup – Bas Kosters
‘It’s Me’ mockup - Bas Kosters
‘Mercedes Matrix’ – Selma Selman

De kunstenaars

In (Un)monumenting presenteren de kunstenaars – Maarten Baas, Elsemarijn Bruys, Koos Busters, Selby Gildemacher, Clinton Kabena, Krijn de Koning, Bas Kosters, Sharon Lockhart, Hira Nabi, Oscar Peters, Selma Selman en Bart Eysink Smeets hun werk op NDSM.

Over Stichting NDSM-werf

Stichting NDSM-werf programmeert en beheert de monumentale buitenruimte van NDSM als een culturele werf waarbij het publieke karakter, creatief experiment en meerstemmigheid centraal staat. De Stichting ontwikkelt en presenteert locatie-specifieke installaties en kunstwerken van en met kunstenaars, ontwerpers en architecten. Meer informatie www.ndsm.nl.

Over Stichting Kinetisch Noord

Stichting Kinetisch Noord is eigenaar van de NDSM Loods. De stichting is in 2000 opgericht om de voormalige NDSM Scheepsbouwloods te herontwikkelen tot een centrum voor kunst, cultuur en ambachten. Meer informatie: www.ndsmloods.nl.

PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina met exposities in Amsterdam!