Rommelmarkten in Amsterdam 2022 - wanneer en waar?

Ben jij een liefhebber van Rommelmarkten in Amsterdam? In de hoofdstad vinden allerlei leuke vlooienmarkten/ rommelmarkten plaats. Deze zijn vaak de moeite waard om te vereren met een bezoekje. Een rommelmarkt, ook wel vlooienmarkt, luizenmarkt of brocantemarkt genoemd, is een markt waar gebruikte artikelen door particulieren worden aangeboden. Er bestaan uiteenlopende soorten rommelmarkten. Het kan zijn dat deze events op dezelfde locaties in grote hallen plaatsvinden. Wij hebben in ieder geval een lijstje voor je samengesteld met rommelmarkten in Amsterdam in 2023. Speciaal voor de rommelmarktliefhebber!

West, centrum, noord, Oost

Noord

IJ-Hallen Rommelmarkt

De IJ-Hallen Rommelmarkt is niet alleen een van de bekendste vlooienmarkten in Amsterdam. Het is zelfs een van de grootste rommelmarkten binnen heel Europa. Het evenement vindt plaats op zaterdag en zondag. In de IJ-hallen in Amsterdam Noord is er volop keuze als het gaat om tweedehands artikelen. Er zijn 400 kramen waar je gezellig doorheen kunt snuffelen.

Edities 2023:

Zaterdag 7 januari
Zondag 8 januari
Zaterdag 28 januari
Zondag 29 januari
Zaterdag 18 februari
Zondag 19 februari
Zaterdag 15 april
Zondag 16 april
Zaterdag 13 mei
Zondag 14 mei
Zaterdag 17 juni
Zondag 18 juni

 

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van de IJ-Halllen.

Locatie: IJ-Hallen

Meeuwenmarkt

Deze gezellige rommelmarkt voor en door de buurtbewoners van IJplein/Vogelbuurt vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats in buurtcentrum De Meeuw. Iedereen is van harte welkom om een bezoekje te brengen!

Edities 2023:

Nog niet bekend
Nog niet bekend

 

Locatie: Buurtcentrum De Meeuw

Centrum

Vintage Brocante Antiek Design

In 2023 is het weer tijd voor nieuwe edities van de Antiek Brocante Kunst & Design Beurs in de Posthoornkerk. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam.

Edities 2023:

Vrijdag 24 maart
Zaterdag 25 maart
Zondag 26 maart

 

Neem voor meer informatie een kijkje op de Facebook pagina van de organisator.

Locatie: Posthoornkerk

West

Mercatormarkt

De MercatorMarkt vindt vier keer per jaar plaats op het Mercatorplein. Openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Volgende edities 2023:

Nog niet bekend
Nog niet bekend
Nog niet bekend
Nog niet bekend

 

Locatie: Mercatorplein

Nieuw-West

Jaarmarkt Slotermeer op Plein ‘40-’45

De Jaarmarkt Slotermeer vindt jaarlijks plaats op Plein ‘40-’45. Met meer dan 200 kramen, live muziek, food terras, workshops, sport- en spelactiviteiten kunnen bezoekers van alle leeftijden een hele dag vertoeven op het plein.

Editie 2023

Nog niet  bekend

 

Oost

Rommelmarkt: Bring Your Own Kleedje

De Rommelmarkt: Bring Your Own Kleedje vindt plaats op zondag 26 maart. “Zoek hier uw parels uit, en dat voor een kleine duit. De leukste verkopers vind je hier, ongetwijfeld met groot plezier. De markt is niet zo aangeharkt maar een echte rommelmarkt. Uit de speakers klinken klassiekers”, aldus de organisatie van Rommelmarkt: Bring Your Own Kleedje.

Editie 2023

Zondag 26 maart

Locatie: Spaklerweg 1

Vrijmarkten

Op Koningsdag in Amsterdam vinden er vele vrijmarkten plaats. Deze markten vinden op verschillende plekken plaats zoals in parken of op straat.

Reguliere markten

Naast rommelmarkten en vlooienmarkten zijn er ook veel reguliere markten in de hoofdstad. Neem hiervoor een kijkje op onze speciale pagina met markten in Amsterdam.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam