Pinksteren in Amsterdam 2019 - leuke dingen doen
Vondelpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Dit blog ging over Pinksteren in Amsterdam 2022. Lees nu het artikel dat we schreven over Pinksteren in Amsterdam 2023. <—-

Pinksteren in Amsterdam 2022

Dat is voor mij een reden om jullie te trakteren, op een blog over Pinksteren in Amsterdam. Dan schrijf ik vooral over de leuke dingen die je kunt doen tijdens Pinksteren in onze hoofdstad. Wil je vaker leuke tips of artikelen lezen? Neem dan regelmatig een kijkje op de website van Vrije Tijd Amsterdam.

Pinksteren vindt plaats op zondag 5 en maandag 6 juni. Na een vlug kijkje in het feestdagen overzicht, is de conclusie dat het twee officiële vrije dagen zijn. Vele van onze bezoekers zijn zodoende in de gelukkige omstandigheid, dat ze maandag een dagje vrij van het werk zijn. Lekker hoor!

Eerste Pinksterdag in Amsterdam

Amsterdam Open Air

Op eerste en tweede Pinksterdag staat het Gaasperplas weer in het teken van het Amsterdam Open Air festival! Dat moet weer een vrolijk feestje gaan worden! Het evenement is wel uitverkocht. Mocht je nog een kaartje willen kopen kun je het beste even op TicketSwap kijken.

Adres: Gaasperpark

Bacchus Wijnfestival

In het Amsterdamse Bos vindt op eerste Pinksterdag eindelijk weer het Bacchus Wijnfestival plaats. En leuk om te weten: het festival is ook op 3,4, 10, 11 en 12 juni te bezoeken. Je kan hier niet alleen genieten van de lekkerste wijnen. Er is ook ruimte voor muziek en lekker eten.

Adres: Amsterdamse Bos

De Zon Festival

Op de NDSM-werf is het eindelijk weer tijd voor De Zon Festival. Vooral een populair event onder jong volwassenen. Op dit dance festival is ruimte voor allerlei uiteenlopende muziekgenres. Volgens de laatste berichten liggen de stages er al heerlijk bij.

Adres: NDSM-Werf

Holland Festival

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van ons land. Het event vindt plaats in verschillende locaties in Amsterdam. Dit culturele event is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland. Leuk om te weten: er is ook speciaal programma welke is gericht op jonge podiumkunstliefhebbers.

Adres: meerdere locaties

Lente Kabinet Festival

Recreatieschap Twiske-Waterland is zondag en maandag het decor van het Lente Kabinet Festival. De organisatie geeft aan er een tof festival van te maken.

Adres: Het Twiske

Seizoensopening: Vondelpark Openluchttheater

Op eerste Pinksterdag in Amsterdam is het tijd voor de feestelijke seizoensopening van het Vondelpark Openluchttheater! Tijdens ‘Pinksterpremiere’ wordt met een mooi programma de start van de zomer ingeluid. Vanaf dat moment is er ieder weekend een hoop vermaak in het theater in het Vondelpark te beleven.

Adres: Vondelpark Openluchttheater

Tentoonstelling – Beestenboel (Grachtenmuseum)

Wist je dat er meer dan vijftig dieren schuilen in het Grachtenmuseum? In de expositie worden de dieren van het museum voor het eerst in de spotlights gezet door fotograaf Yasmine Asha.

Adres: Herengracht 386

This is Me

Op 2, 3, 4 & 5 juni 2022 keert Armin van Buuren terug naar de Ziggo Dome! Hij doet dit met zijn This Is Me event. Deze dance vierdaagse zou eigenlijk al in 2019 plaatsvinden, maar werd door Corona steeds uitgesteld.

Adres: Ziggo Dome

Tweede Pinksterdag in Amsterdam

Amsterdam Open Air

Op eerste en tweede Pinksterdag staat het Gaasperplas weer in het teken van het Amsterdam Open Air festival! Dat zal vast en zeker weer een gezellige boel worden! Het event is tot aan de nok toe uitverkocht. Wellicht is er nog een kaartje via TicketSwap te scoren.

Cobra Museum

Heb jij weleens een bezoekje gebracht aan het Cobra Museum in Amstelveen? Op tweede Pinksterdag kun je er genieten van de overzichtstentoonstelling Korda: Cuba, Ch, Glamour. De tentoonstelling staat o.a. bol van de glamour, vrouwelijke schoon en reclamefotografie.

Adres: Sandbergplein 1

Holland Festival

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van ons land. Het event vindt plaats in verschillende locaties in Amsterdam. Elk jaar toont het festival op verscheidene locaties in Amsterdam alle disciplines binnen de podiumkunsten: theater, muziek, dans, muziektheater en diverse interdisciplinaire vormen. Er is een speciaal programma voor de jonge cultuurliefhebber. Er worden interessante kortingen uitgedeeld.

Adres: meerdere locaties

Pinkster Jazz op ’t IJ

Op tweede Pinksterdag kun je borrelen op ’t IJ tijdens het Pinkster Jazz op ’t IJ event! Dit event wordt georganiseerd door Rederij ’t IJ. Het is sowieso op en rond ’t IJ altijd lekker vertoeven.

Opstapplaats: Zouthaven onder het Bimhuis

Lente Kabinet Festival

Jawel tijd voor dag 2 van het Lente Kabinet Festival. Even lekker met een dansje een vrolijk Pinksterweekend afsluiten.

Adres: Het Twiske

Tentoonstelling – Beestenboel (Grachtenmuseum)

Wist je dat er meer dan vijftig dieren schuilen in het Grachtenmuseum? In de expositie worden de dieren van het museum voor het eerst in de spotlights gezet door fotograaf Yasmine Asha.

Adres: Herengracht 386

Zonnetje tijdens Pinksteren in Amsterdam

Hoe leuk is dit?! Net even een kijkje genomen in de verschillende weerberichten. Goed nieuws, het zonnetje zal vaak gaan schijnen tijdens Pinksteren in Amsterdam 2022!

Heb jij nog een leuke tip voor tijdens Pinksteren in Amsterdam? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Ten slotte: Maak er een leuke en gezellige Pinksteren in Amsterdam van!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

18 REACTIES