Pasen 2023 in Amsterdam: wat is er te doen?
Pasen in Amsterdam

Kijk jij net als wij al uit naar Pasen 2023 in Amsterdam? Ben je van plan om gezellig naar paaseieren te zoeken? Of ben je soms iemand die wilt dansen of iets cultureels wilt doen? Tijdens Pasen in Amsterdam is er van alles te beleven. Wil je weten er allemaal te doen is tijdens Pasen 2023 in Amsterdam? VTA ging op zoek naar activiteiten tijdens Pasen in Amsterdam.

KLIK HIER VOOR ACTIVITEITEN TIJDENS PASEN 2024 IN AMSTERDAM

Pasen 2023 in Amsterdam: wat is er te doen?
Pasen in Amsterdam

Eerste en Tweede Paasdag zijn op zondag 9 en maandag 10 april. Neem gerust een kijkje in dit artikel om in de stemming van Pasen in Amsterdam te komen!

Festivals

Awakenings

Vanaf vrijdag 7 april tot en met zondag 9 april is het vier keer Awakenings wat de klok slaat in de Gashouder. Er zijn twee avond/nacht events op vrijdag en zaterdag. Daarnaast worden er overdag op vrijdag en zondag twee edities georganiseerd.

Adres: Klönneplein 1

Data: 7 april tot en met 9 april

DGTL Amsterdam 2023

Vrijdag, zaterdag en zondag staat een groot deel van de NDSM-werf in het teken van het DGTL Amsterdam festival.

Adres: Ndsm-Werf

Data: 7 april tot en met 9 april

Queer dance party IsBurning

Queer dance party organisator IsBurning organiseert op 8 April een dance-event in Club Atelier en op 9 April in Lodf. De feesten staan in het teken van de 9e verjaardag van IsBurning.

Datum: 08 april locatie: Club Atelier adres: Anthony Fokkerweg 3

Datum: 09 april locatie: Lofi adres: Basisweg 63

Overige activiteiten

Paaseieren zoeken bij Kinderboerderij ’t Brinkie

Op verschillende plekken/weides bij Kinderboerderij ‘t Brinkie mogen kinderen op zoek naar eitjes en gele inwisselbare prijseieren. De kinderen worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. Dit is een gratis activiteit gesponsord door Pitto Reigersbos. Na het eieren zoeken is er een Paasknutselactiviteit in de Educatieve Ruimte.

Adres: Meerkerkdreef 27

Datum: zondag 9 april 2023

VR-experience bij The Park Playground (speciale paasactie)

Weet jij al wat je gaat doen met Pasen? 🐰

Tip! Bij The Park Playground beleef je de tofste VR-experience in de Houthavens Amsterdam.💥 En extra leuk; als je een uitje boekt met de speciale paasactie mag er 1 gratis speler per groep mee. Wil je meer over ze weten? Check het interview op onze site of ga naar de link in bio voor meer informatie.

Direct boeken? Check hier de actie!

Adres: Rigakade 10

Pasen vieren bij het Muiderslot

Wist je dat je ook Pasen kunt vieren bij het Muiderslot? Voor 9 en 10 april is er een leuk programma samengesteld! Ga op zoek naar paaseieren, bewonder ontluikend groen in de kasteeltuinen, doe mee met de lentespeurtocht of ontwerp je eigen paasei in het atelier.

Adres: Herengracht 1

Data: 9 en 10 april

Eerste en tweede Paasdag bij Fruittuin van West

Zowel op eerste als tweede Paasdag zijn er allerlei leuke dingen bij Fruittuin van West te beleven. De winkel, tuincafé en boomgaard zijn geopend. Er worden onder andere een eier-speur-tocht voor kinderen en een Paas-picknick georganiseerd. Kortom een hoop paasgezelligheid.

Adres: Tom Schreursweg 48

Data: 9 en 10 april

Pasen in Huis Willet-Holthuysen

“Kom samen met de kinderen 9 en 10 april tijdens Pasen op een unieke plek eieren zoeken. Huis Willet-Holthuysen en zijn historische tuin aan de Herengracht biedt genoeg verstopplekken voor een bijzondere zoektocht. Verder kunnen ze hun mooiste Paascreaties maken of kleurplaten inkleuren onder begeleiding, hiervoor geldt wel vol=vol. Je bent de hele dag welkom van 10.00 tot 17.00 uur”, aldus het personeel van Huis Willet-Holthuysen.

Adres: Herengracht 605

Data: 9 en 10 april

Pasen bij woonmall Villa ArenA

𝙋𝙖𝙨𝙚𝙣 𝙞𝙨 𝙙𝙞𝙩 𝙬𝙚𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙! Alle winkels bij woonmall Villa ArenA zijn 2e Paasdag open van 11.00 tot 18.00 uur. Op deze feestdag maken wij jouw bezoek extra leuk! Laat je inspireren door de nieuwste woontrends en plan online een afspraak in voor gratis interieuradvies in Villa ArenA. En laat je verrassen door het gezellige entertainment!

Adres: De Entree 1

Datum: 10 april

Pasen in Oud West

Kom jij zaterdag 8 april bij ons langs op de Stadhouderskade, 1e Constantijn Huygensstraat of Overtoom, dan is de kans groot dat je de Paashaas tegen het lijf loopt! 🐰 Kijk goed om je heen want wie weet zie jij ook wel de kleurrijke dames rondlopen met spannende PaasGames. Doe mee en win de konijnenrace versla jij de buurt met boter, kaas en eieren?

Pasen 2023 in Amsterdam: wat is er te doen?

Datum: 8 april

Locatie: Overtoom, 1e Constantijn Huygensstraat of Overtoom

Paasraces Zandvoort

De DNRT Paasraces zijn erg bekend in de wereld van de Nederlandse racerij. Deze races zijn het begin van het raceseizoen in eigen land. Volgens de organisatoren zullen de DNRT Paasraces bol staan van het autosportspektakel.

Adres: Burgemeester van Alphenstraat 108

Data: 8 april en 9 april

Paasfeest bij Kinderboerderij De Bijlmerweide

Bij Kinderboerderij De Bijlmerweide is het zondag tijd voor een gezellig paasfeest! Op deze Eerste Paasdag worden er van 12:00 uur tot 16:00 uur ’s middags allerlei leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Zo kan er naar eieren gezocht worden, zijn er spelletjes te doen en kunnen er pannenkoeken besteld worden.

Datum: 9 april

Adres: Provincialeweg 46-A

Paaslunch en eieren zoeken bij Forteiland Pampus

Bij Pampus kijken ze traditiegetrouw weer uit naar Pasen! Tijdens Pasen wordt er een feestelijke paaslunch georganiseerd. Daarnaast zullen er nog meer activiteiten plaatsvinden zoals eieren zoeken.

Locatie/adres: Pampus

Data: 9 april en 10 april

Paaseitjes zoeken in de Vondeltuin

Op eerste Paasdag komt de paashaas weer langs in de Vondeltuin. En dus kunnen de kinderen weer paaseitjes zoeken in de Vondeltuin. Hij verstopt een heleboel chocolade eitjes. Helpen jullie mee zoeken?

Adres: Vondelpark 7

Datum: 9 april

Balletje Pasen Pannatoernooi

Op Paaszaterdag organiseren ze in de Amsterdamse Poort voetbalactiviteit: Balletje Pasen Pannatoernooi. “Hou jij wel van een uitdaging en denk je dat je panna-skills hebt? Doe dan mee met het Pannatoernooi en kwalificeer je (door te winnen) voor het NK Panna Knock Out. Nasser el Jackson zet de openingsshow neer die voor inspiratie zorgt. Kom zaterdag 8 april lekker voetballen met je vrienden/vriendinnen of moedig ze aan vanaf de tribune. Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis”, aldus de organisatie.

Adres: Hoekenrodeplein

Data: 8 april

52e Poelster Bosloop op Tweede Paasdag

Op tweede paasdag 10 april 2023 organiseert de Amstelveense Schaatsvereniging De Poelster voor de 52keer de ‘Poelster Bosloop’. Traditiegetrouw worden er ook nu weer parcoursen uitgezet variërend van de 5 en 10 kilometer tot en met de klassieke 10 Engelse mijl (16,1 km) voor de beter getrainde lopers.

Datum: 10 april

Paaseieren zoeken bij De Natuurkamer

Op Eerste Paasdag kun je van 11:00 tot 12:00 paaseieren zoeken bij De Natuurkamer in het Sloterpark. Ook kan de Paashaas ontmoet worden. Deelname is gratis.

Adres: President Allendelaan 4

Datum: 9 april

Paas-eitjes & Paas-IJtjes zoeken op de Ceuvel!

“Een heerlijke paasmiddag op de magische Ceuvel! Net als ieder jaar verstoppen we voor de kinderen allemaal lekkere eitjes onder de boten en de steigers, tussen de wilgen, langs het plein en in het Café. En er zijn bij café de Ceuvel voor wat oudere kinderen en volwassenen ook allerlei leuke dingen te doen.

Datum: 9 april

Adres: Korte Papaverweg 4

Paaseieren zoeken in ’t Erasmuspark

Wellicht vinden de kinderen paaseieren zoeken in ’t Erasmuspark leuk. “De paashaas komt dit jaar weer op 2e paasdag naar het Erasmuspark. En hij brengt een zak met chocolade eitjes mee!! Kom vóór 10 uur verzamelen bij Terrasmus.”

Adres: Erasmuspark 1

Datum: 10 april

Leuke markten om te bezoeken

Vind je het leuk om tijdens Pasen lekker rond te struinen op sfeervolle markten? Dan hebben we goed nieuws voor je. In de hoofdstad kun je tijdens Pasen sowieso 2 leuke markten bezoeken. Het gaat om de volgende markten:

Pure Markt

In het Amstelpark vindt op 9 april een nieuwe editie van de populaire Pure Markt Amstelpark plaats. Op deze markt tref je ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food.

Adres: Amstelpark

Datum: 9 april

Sunday Markt bij De Hallen

Elke tweede zondag van de maand is de oude tramremise in Amsterdam-West het decor van een sfeervolle en intieme Sunday Market.

Adres: Hannie Dankbaarpassage 47

Datum: 9 april

Mega Vlooienmarkt in de Haarlemmermeer

Op Tweede Paasdag is er een nieuwe editie van de Mega Vlooienmarkt in EXPO Greater Amsterdam in de Haarlemmermeer. Kom jij gezellig met je familie een kijkje nemen bij deze mega tweedehands markt? Ben jij een echte verzamelaar of ben je nog op zoek naar een uniek cadeau? Kom dan rondkijken bij deze grootschalige tweedehands markt en zoek tussen alle koopjes​. Wie weet vind jij hier precies wat jij zoekt.

Adres: Stelling 1

Datum: 10 april

Ajax Future Cup 2023

De Future Cup vindt weer plaats op sportcomplex de Toekomst. Gastheer Ajax ontvangt tijdens het internationale jeugdtoernooi voor O17-teams acht topclubs uit de hele wereld. De internationale talenten strijden van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april, na drie jaar afwezigheid, om de felbegeerde bokaal.

Adres: Borchlandweg 18

Data: 8, 9 en 10 april

Paasconcert Groot Omroepkoor: Te Deums van Bruckner en Pärt

Wat dacht je van het bijwonen van een leuk klassiek concert met Pasen? In dit paasconcert zingt het Groot Omroepkoor twee van de mooiste Te Deum-werken. Vasily Petrenko leidt het Radio Filharmonisch Orkest in Bruckner en Pärt.

Adres: Concertgebouwplein 10

Datum: 9 april

Pasen in Ruigoord! Het Insecten Feest

“Op tweede paasdag is Ruigoord van de kinderen en vieren we het aanbreken van de meest vruchtbare periode van het jaar waarin alles opnieuw tot leven komt! Dit Paasfeest ‘Pasen in Ruigoord! Het Insecten Feest‘ gaat over wat we terug kunnen geven aan de natuur! We gaan eitjes zoeken EN we gaan zaadbommen verspreiden.”

Adres: Ruigoord 76

Datum: 10 april

Vrolijke optocht Kalverpassage

Beleef op Tweede Paasdag een magisch uitje tijdens de vrolijke voorjaarsparade in de Kalverpassage. Aanstaande maandag 10 april van 12:00 tot 16:30 uur (duur: 45 minuten) is er een optocht van dansende bloemenmeisjes, bijtjes, bunnies en andere geweldige figuren waaronder een levensgrote paashaas.

Adres: Kalverpassage

Datum: 10 april

Paasbingo in Het Muizenhuis

Kom paasbingo spelen in het Mini Museum! Tot en met tweede paasdag kun je in het Muizenhuis in Amsterdam paasbingo spelen. Ga op zoek naar alle paaseieren in het Mini Museum. Bingokaart vol? Dan ligt er een mini paasverrassing op je te wachten! Ze zijn beide paasdagen geopend van 10:00 tot 17:00.

Adres: Eerste Tuindwarsstraat 1HS

Data: 9 en 10 april

Nog meer leuke dingen

Maar, er zijn nog veel meer leuke dingen te beleven tijdens Pasen in Amsterdam 2023! Neem voor heel veel leuke dingen eens een kijkje op onze pagina activiteiten in Amsterdam, exposities in Amsterdam, evenementen in Amsterdam en/of festivals in Amsterdam.

Het weer tijdens Pasen in Amsterdam

Dan nog even over het weer…. De weerkenners voorspellen wisselvallige dagen. Er kan soms een buitje vallen maar er zijn over de dagen verspreid meer droge momenten met wolken of……zon! Check vooraf nog even de weersites voordat je op pad gaat.

Fijne Pasen allemaal!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam