Pasen in Amsterdam 2024: wat is er te doen?

Kijk jij al uit naar Pasen 2024 in Amsterdam? Tijdens Pasen in Amsterdam is er van alles te beleven. Eerste en Tweede Paasdag zijn op zondag 31 maart en maandag 01 april. Goede vrijdag is op vrijdag 29 maart. Vrije Tijd Amsterdam brengt je middels dit artikel op de hoogte van wat leuke paasactiviteiten.

Kinderboerderij ’t Brinkie

Er zijn weer leuke paas activiteiten op eerste paasdag bij kinderboerderij ’t Brinkie. Wat er precies gaat gebeuren wordt nog door de kinderboerderij bekend gemaakt.

Adres: Meerkerkdreef 27

Meer informatie

Kinderboerderij De Bijlmerweide

Weleens een bezoekje gebracht aan Kinderboerderij De Bijlmerweide? Met Pasen worden er traditiegetrouw weer wat leuke dingen georganiseerd.

Adres: Provincialeweg 46-A

Meer informatie

Paaseitjes zoeken in de Vondeltuin

Op eerste Paasdag kunnen er weer paaseitjes gezocht worden in de Vondeltuin. Volgens de medewerkers van deze locatie een van de leukste tradities van het jaar.

Pasen in Amsterdam 2024: wat is er te doen?
Afbeelding credits: Vondeltuin

Adres: Vondelpark 7

Meer informatie

Forteiland Pampus

Vier jij Pasen op Forteiland Pampus? Traditiegetrouw worden er tijdens de paasdagen weer leuke activiteiten op Pampus georganiseerd.

Adres: Forteiland Pampus

Meer informatie

DNRT Paasraces

De DNRT Paasraces vinden plaats op het Circuit Zandvoort. Deze autoraces zijn erg bekend in de Nederlandse autorace wereld. De paas wedstrijden zijn het officiële startsein van het raceseizoen in eigen land. Dit event wordt georganiseerd door de Stichting DNRT.

Pasen in Amsterdam 2024: wat is er te doen?
Afbeelding credits: DNRT Paasraces

Adres: Burgemeester van Alphenstraat 108

Meer informatie

Tulp Festival Amsterdam

Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Amsterdam in april ‘in de ban van de tulp’. Tulp Festival Amsterdam viert het jubileum met drijvende tulpen in de vijver in het Vondelpark en een mini-expo in het Amsterdam Museum. En er zijn nog veel meer dingen te doen.

Pasen in Amsterdam 2024: wat is er te doen?

Adres: verspreid door de hele stad

Meer informatie

Paasbrunch bij Carstens

Op zondag 31 maart ben je bij Carstens dit jaar namelijk meer dan welkom om met je kroost te komen genieten van een uitgebreide zondagse paasbrunch. Van rundercarpaccio met truffel tot aan gegrilde kip met romige sherrysaus, de uitgebreide menukaart zal het hart van elke foodie sneller doen kloppen! En voor de kleintjes is er ook genoeg lekkers om met een goed gevulde buik naar huis te gaan. Maak de Paaszondag al helemaal onvergetelijk door onbeperkt bubbels toe te voegen voor slechts € 20 per persoon.

Adres: Hasselaerssteeg 1

Meer informatie

Paasdiner bij TOZI

Ga je liever voor een iets meer ‘fancy’ Paasdiner? TOZI is inmiddels een fenomeen in Amsterdam en met een heus Paasdiner slaan ze hiermee zeker de spijker op z’n kop. Het gloednieuwe lamsgerecht ‘scottadito’ met papa al Pomodoro brengt een smakelijke start van de lente en wordt enkel tijdens het Paasdiner geserveerd. Vergeet ook zeker de speciale Paascocktail niet! Voor, tijdens of na je diner kun je genieten van deze unieke twist op de klassieke Moscow Mule. Laat je verrassen door de verfrissende mix van mandarijn-Napoleon-likeur, rozemarijn, steranijs, sinaasappel-geïnfuseerde suikersiroop, limoensap en ginger beer, die perfect past bij de smaken van het seizoen.

Adres: Koninginneweg 34

Meer informatie

DGTL Amsterdam (Dance-event)

DGTL Amsterdam is een festival dat is ontstaan in Amsterdam. Het evenement zit vol met ontdekking, inspiratie en verrassing. Bij DGTL streven ze voortdurend naar een balans tussen de toonaangevende namen in kunst en muziek, de nieuwste talenten en spannende lokale artiesten.

Adres: NDSM

Meer informatie

Pure Markt – Park Frankendael

Op de Pure Markt Frankendael vind je meer dan 100 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en bijzonder non-food. Haal je boodschappen voor thuis, kom lekker picknicken op het grasveld of proeven op onze gezellige terrassen met live muziek.

Pasen in Amsterdam 2024: wat is er te doen?

Adres: Park Frankendael

Meer informatie

Paasactiviteiten bij Oranjekerk Amsterdam

In de Oranjekerk Amsterdam worden allerlei paas activiteiten georganiseerd. Op zondag 24 maart is er een ‘Palmzondag‘ kerkdienst. Daarnaast zijn er activiteiten op goede vrijdag, paasnacht en Pasen zelf.

Paasactiviteiten bij Oranjekerk

Adres: Van Ostadestraat

Meer informatie

Amsterdam Motor Show 2024

Bezoek jij tijdens Pasen de Amsterdam Motor Show 2024? Dit is het grootste car event van Nederland. In de RAI Amsterdam tref je 50.000 vierkante meter aan auto’s en plezier voor jong & oud.

Adres: RAI Amsterdam

Meer informatie

Paaseitjes zoeken Erasmuspark

Weleens paaseitjes gezocht in het Erasmuspark? Bij dit door Terrasmus georganiseerde event wordt om 10.00 uur een lint geknipt waarna het zoeken kan beginnen.

Adres: Erasmuspark 1

Meer informatie

Fruittuin van West

Vier jij eerste Paasdag bij Fruittuin van West? Ook op eerste Paasdag ben je van harte welkom in de Fruittuin. Er is een paas-speurtocht voor kinderen (€1.- pp) en / of een eitje versieren. (€ 1,-) En misschien staan de bomen al wel in bloei???

Adres: Tom Schreursweg 48

Meer informatie

Paaseieren zoeken bij Tuinpark de Bongerd

Op eerste Paasdag kan je paaseieren zoeken bij Tuinpark de Bongerd. Het evenement richt zich op kinderen in de leeftijd tot 11 jaar. Je bent welkom om gezellig mee te zoeken en kan zelfs een prijsje winnen.

Pasen in Amsterdam 2024: wat is er te doen?

Adres: Kadoelenpad 21

Meer informatie

Pasen in Huis Willet-Holthuysen

Kijk je ogen uit in dit 17e-eeuwse grachtenpand, terwijl de kinderen zich vermaken met de Paasactiviteiten. Paaseieren zoeken in de historische tuin, een paascreatie knutselen of kleurplaten inkleuren, genoeg te doen!

Adres: Herengracht 605

Meer informatie

Rembrandts Amsterdam Experience

VTA is getipt dat de Rembrandts Amsterdam Experience tijdens Pasen geopend is. Ontdek hier het bijzondere leven van de meest beroemde schilder van Amsterdam in 5D. Video, Muziek en Special Effects nemen je mee naar het Amsterdam uit de 17e eeuw.

Adres: Weteringschans 2

Meer informatie

Springkussenfestival Winkelcentrum Boven ’t Y

Op zaterdag 30 maart vindt het Springkussenfestival plaats in Winkelcentrum Boven ’t Y. Van 12.00 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen al hun energie kwijt op de springkussens die die door het winkelcentrum verspreid staan.

Meer informatie

KunstRAI

De KunstRAI is een jaarlijkse beurs voor hedendaagse, autonome en toegepaste kunst in Amsterdam.

Adres: RAI Amsterdam

Meer informatie

Nog meer tips

Bij Vrije Tijd Amsterdam hebben we trouwens nog meer leuke tips in petto! Neem ook eens een kijkje op een van de volgende pagina’s:

Exposities in Amsterdam

De hoofdstad zit vol met leuke musea! Daar worden de meest uiteenlopende tentoonstellingen georganiseerd. Het kan daarom leuk zijn onze expositiepagina eens te bezoeken.

Evenementen in Amsterdam

In Amsterdam worden veel leuke evenementen georganiseerd. Neem eens een kijkje op onze evenementenpagina.

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door Rik Verkaik. Hij is al 7 jaar schrijver en hoofdredacteur van Vrije Tijd Amsterdam. Rik volgt al jaren de ontwikkelingen tijdens Pasen in de hoofdstad. Op basis van eigen ervaring en gedegen online onderzoek is dit artikel tot stand gekomen.