Overzicht vuurwerkshows Amsterdam Oud en Nieuw 2023-2024
Foto ter illustratie. Credits: lumpi / 691 images / Pixaby

Op zoek naar het overzicht vuurwerkshows Amsterdam Oud en Nieuw 2023-2024? Door het Amsterdamse vuurwerk afsteekverbod zijn er diverse vuurwerkshows die bijgewoond kunnen worden. Op het Museumplein vindt de grootste vuurwerkshow plaats. Maar, dat is zeker niet het enige vuurwerkfestijn tijdens oud & nieuw. Bekijk in dit blog waar het vuurwerk te bewonderen zal zijn.

Stadsdeel: Zuid, Weesp, Nieuw-West, Noord

Amsterdam Zuid

Vuurwerkshow Museumplein

Electric Fireworks is de grootste vuurwerkshow op Museumplein. Hier staat een installatie met de grootste aftelklok van Nederland. “Deze installatie is overdag al een bijzonder verschijnsel, maar ’s avonds wordt het een waar spektakel van lichtelementen, gecombineerd met eco-vuurwerk. Electric Fireworks is opgesplitst in een vroege viering (kindershow) en een echte eindejaarsviering”, is te lezen op de website van de gemeente Amsterdam. Het grote aftelmoment wordt ook uitgezonden op alle kanalen van RTL vanaf 23:55 en vanaf 22:30 op Videoland. Lees ook deze voorbeschouwing op dit spektakel.

Overzicht vuurwerkshows Amsterdam Oud en Nieuw 2023-2024
Vuurwerkshows Amsterdam – Foto credits Afbeelding van Pexels via Pixabay

Weesp

Vuurwerkshow Weesp

In de Kom van Weesp wordt een professionele vuurwerkshow Weesp georganiseerd. De Kom is gelegen tussen de Achteromstraat en Herengracht. Deze show start om 00:00 uur en zal om 00:15 eindigen. Iedereen is welkom om te komen kijken. Samen kan het nieuwe jaar dan ingeluid worden.

Amsterdam Nieuw-West

Vuurwerkshow Sloterplas

In Nieuw-West wordt ook een spectaculaire vuurwerkshow Sloterplas georganiseerd. Deze happening zal plaatsvinden aan de Sloterplas. Het wordt een 10 minuten durende show van 00:00 tot 00:10. Volgens de organisatie kan er het beste naar de vuurwerkshow gekeken worden, vanaf de Sloterplas, ter hoogte van De Meervaart.

Overzicht vuurwerkshows Amsterdam Oud en Nieuw 2023-2024
Vuuwerkshows Amsterdam – foto credits: Kohji Asakawa via Pixabay

Amsterdam Noord

Vuurwerkshow Amsterdam-Noord

Op 31 december wordt vanaf twaalf uur ’s nachts door de gemeente een korte vuurwerkshow georganiseerd. De Vuurwerkshow Amsterdam-Noord wordt uitgevoerd door een professioneel vuurwerkbedrijf. Plaats van de vuurwerkshow is het parkeerterrein van voetbalclub ASC De Volewijckers. De show is onderdeel van de activiteiten rondom het Oudejaarsvuur in Floradorp.

Nog meer leuke dingen doen?

En er zijn nog veel meer leuke dingen te doen in Amsterdam. Neem voor meer leuke tips een kijkje op een van de volgende pagina’s:

Winter in Amsterdam – leuke winteractiviteiten
Exposities in Amsterdam
Evenementen in Amsterdam
Activiteiten in Amsterdam
Kerstmarkten in Amsterdam
Overzicht vuurwerkshows Amsterdam