kerstmarkten in Amsterdam in 2022

Zoek jij kerstmarkten in Amsterdam in 2022? Voor en tijdens de gezellige kerstdagen zijn er een hoop leuke dingen in de hoofdstad te beleven. In de stad zijn veel markten die zich specifiek richten op de gezellige kerstperiode. Maar, er zijn ook vele andere leuke dingen die je er kunt doen. We wensen je veel plezier met ons lijstje: kerstmarkten in Amsterdam 2022.

Ice*Village Amsterdam kerstmarkt

Vanaf 14 december is iedereen welkom een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt van Ice Village Amsterdam op het Museumplein. “Dit jaar is alweer de vijfde editie van de kerstmarkt Ice*Village. Een leuke dag voor iedereen, van jong tot oud. Met meer dan 45 standhouders en verschillende eet- en drinkgelegenheden, is het de ideale locatie voor een kerstervaring om nooit te vergeten”, aldus de organisatie. Leuk bijkomend feitje: er kan ook geschaatst worden op de naastgelegen schaatsbaan. De markt start op 14 december, maar de schaatsbaan is nu al geopend.

Data & Tijden

14 t/m 26 december van 11:00 – 20:00 uur (m.u.v.  25 december)

Meer info: icevillage.nl

Het Amsterdamse Winterparadijs

Van 15 december t/m 1 januari vindt in en rondom RAI Amsterdam weer een nieuwe editie van Het Amsterdamse Winterparadijs plaats. Na een aantal Corona jaartjes laat de organisatie weten er weer een grote happening van te maken. Zowel binnen als buiten worden er allerlei gezellige activiteiten georganiseerd. Er komen ook optredens van artiesten en er wordt volop aan de inwendige mens gedacht.

Data & Tijden

15 december t/m 01 januari, voor openingstijden check de site van Het Amsterdamse Winterparadijs.

Meer info: hetamsterdamsewinterparadijs.nl

De onderstaande kerstmarkten hebben reeds plaatsgevonden:

De Duurzame Kerstmarkt op de Ceuvel

Op 10 en 11 december kun je je vermaken op de Duurzame Kerstmarkt op de Ceuvel. Op deze markt is van alles te beleven. Zo kun je er lekker struinen tussen mooi ogende lampjes en een kerstwens doen bij een grote kerstboom. Daarnaast kan er genoten worden van livemuziek terwijl je een glaasje glühwein drinkt bij een vuurtje. Je kunt er ook zelfgemaakte vegan snert bestellen. Heb je nog inspiratie voor kerstcadeaus nodig? Je kan hier van alles kopen van duurzame zeep tot gezeilde koffie.

Data & Tijden

Zaterdag 10 december: 13:00 – 20:00 uur – Zondag 11 december: 13:00 – 20:00 uur

Meer info: deceuvel.nl/nl/events

Funky Xmas Market

Op 18 december vindt op het terrein van Cultuurpark Westergas de Funky Xmas Market plaats. “Kom shoppen voor art, fashion & design, geniet van een hapje, drankje en de ouderwetse gezelligheid”, aldus de organisatoren.

Data & Tijden

Zondag 18 december: 12:00 – 18:00

Meer info: sundaymarket.nl/agenda/18-december

Kerst BraderIJ

Zin in een wat kleinere kerstmarkt? Dan zou je de Kerst BraderIJ in Noord kunnen bezoeken. Dit is een feestelijke kerstmarkt georganiseerd voor en door buurtbewoners. Hier kun je naast leuke marktkraampjes, ook theater, Het Danspaleis, kampvuur en livemuziek verwachten.

Data & Tijden

Vrijdag 16 december: vanaf 15:00 uur

Meer info: facebook-event

Kerstmarkt Noorderpark

Op zondag 11 december organiseert Stichting Noorderpark samen met Elythé bij Petra een gezellige kerstmarkt. Tientallen buurtkramen staan opgesteld in het Noorderpark, dichtbij IJskoud de Beste aan de Meeuwenlaan. De markt is vooral gericht op alle bewoners in Noord, om iedereen wat licht te brengen in deze donkere wintermaand.

Data & Tijden

Zondag 11 december: 13:00 – 17:00 uur

Meer info: www.noorderpark.nl