Bevrijdingsdag in Amsterdam: ‘deze festivals wil je niet missen’

Het is bijna weer Bevrijdingsdag in Amsterdam. Voor veel mensen reden om een bevrijdingsfestival te bezoeken. En zeg nou zelf. Wat is er leuker dan al dansend de vrijheid te vieren. Op 5 mei zijn er diverse dance festivals in Amsterdam. Deze feesten zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Veel plezier met ons blog ‘Bevrijdingsdag in Amsterdam: ‘deze festivals wil je niet missen’

Het Amsterdams Verbond

Op de dag van de vrijheid vindt festival Het Amsterdams Verbond weer plaats in het Olympisch Stadion. Het Amsterdams Verbond is een genootschap van het Amsterdamse nachtleven en viert de verbroedering, tolerantie en vrijheid van de stad. “Hét bevrijdingsfestival van de stad Amsterdam. Het Amsterdams Verbond keert terug op 5 mei 2022! Vol vertrouwen kijken we uit naar de dag waarop ons Verbondje terugkeert. Dansend onder de vlag van Amsterdam gaan we genieten, vieren en proosten. Samen met de leukste bondgenoten vier jij de vrijheid op historische grond, in het Olympisch Stadion. Samen vieren we de vrijheid”, aldus de organisatoren van Het Amsterdams Verbond.

Adres: Olympisch Stadion

Bevrijdingsfestival A’dam Het Vrije Westen

Het Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen vindt plaats op Cultuurpark Westergasfabriek. Dit evenement wordt al sinds 2013 door Stichting het Vrije Westen georganiseerd. De event organisatoren hebben zich ten doel gesteld om met het festijn de vrijheid dubbel en dwars te vieren. “Dat vrijheid nooit als vanzelfsprekendheid mag worden ervaren is de afgelopen maanden door de situatie in Oekraïne helaas pijnlijk duidelijk geworden. Samen met Over The Moon en WesterUnie vieren wij daarom op 5 mei de vrijheid als nooit tevoren in de House-Area op het Klönneplein!” Het feest vindt plaats op het Klönneplein, tussen de Gashouder & Westerunie.

Adres: Westerpark

Bevrijdingsdag op het Homomonument

Op de steentjes van het Homomonument naast de Westerkerk gaan de voetjes weer van de vloer. Dat moet een gezellig bevrijdingsfeestje gaan worden! Het is namelijk dubbel feest. Natuurlijk wordt op de eerste plek Bevrijdingsdag in Amsterdam gevierd. Maar, het Homomonument bestaat ook nog eens 35 jaar! In de line up weer een aantal lokale helden en er zijn weer leuke optredens. Op 4 mei 2022 staan ze bij het Homomonument trouwens ook stil bij dodenherdenking. Er is een vol programma met kranslegging, sprekers, muziek en zang. De sfeer bij het Homomonument is altijd opperbest dus hartstikke leuk om een bezoekje aan te brengen.

Adres: Homomonument

Gerelateerd artikel: 4 en 5 mei 2022 in Amsterdam: wat is er te doen?

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam