Bevrijdingsdag in Amsterdam: ‘deze festivals wil je niet missen’

Het is bijna weer Bevrijdingsdag in Amsterdam. Voor veel mensen reden om een bevrijdingsfestival te bezoeken. En zeg nou zelf. Wat is er leuker dan al dansend de vrijheid te vieren. Op 5 mei zijn er diverse dance festivals in Amsterdam. Deze feesten zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Veel plezier met ons blog ‘Bevrijdingsdag in Amsterdam: ‘deze festivals wil je niet missen’

Het Amsterdams Verbond

Op de dag van de vrijheid vindt festival Het Amsterdams Verbond weer plaats in het Olympisch Stadion. Het Amsterdams Verbond is een genootschap van het Amsterdamse nachtleven en viert de verbroedering, tolerantie en vrijheid van de stad.

Dit evenement is een krachtenbundeling van een aantal bekende Amsterdamse nachtclubs. Het concept is bedacht door 4PM Entertainment.

“Hét bevrijdingsfestival van Amsterdam keert op 5 mei 2023 terug naar het Olympisch Stadion. Het is de dag waarop we stil staan bij wat vrijheid voor ons betekent en dit samen met de leukste bondgenoten en sfeermakers van de stad vieren! Amsterdam, een stad vol creatievelingen met honderden nationaliteiten en rijke culturen. We groeien elke dag, maar sommige dingen veranderen nooit. Onze vrijheid moet saamhorig gevierd worden”, aldus de organisatoren.

Adres: Olympisch Stadion

Bevrijdingsdag op het Homomonument

Op de steentjes van het Homomonument naast de Westerkerk gaan de voetjes weer van de vloer. Bevrijdingsdag bij Homomonument staat altijd garant voor een gezellig feestje! Deze editie wordt georganiseerd door event organisatoren Het Danspaleis, Sweetie Darling en Superball

Programma:

15.00 – 17.00 Het Danspaleis organiseert een ouderwets gezellig dansfeest voor LHBTQ+ ouderen en iedereen die van swingen houdt. Met de krakers van toen en de dansers van Het Danspaleis die iedereen op de vloer krijgen dansen we dwars door generaties heen.

17.00 – 23.00u Sweetie Darling en Superball: Verwacht: chaos, glamour, activistische (drag) performances, queerness en fantastische muziek! Uit ervaring kunnen we zeggen dat dit een gezellige dolle boel zal worden.

Bevrijdingsdag in Amsterdam: ‘deze festivals wil je niet missen’

Adres: Homomonument

Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen

Het Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen vindt plaats op cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Dit festival wordt al sinds 2013 georganiseerd door Stichting Het Vrije Westen. Het is een gratis toegankelijk event. Er worden activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen.

“Het Vrije Westen in 2023 heeft weer een mooi vol programma met dj’s, live optredens, lekker eten, schrijvers van Kantlijn, de Living Library, de poppenkastenstraat en nog veel meer”, laat de organisatie via Facebook weten.

Bevrijdingsdag in Amsterdam

Adres: Westerpark

Vrijheidsfestival Diamantbuurt

Onder het motto: ‘Vrijheid vieren we samen’ organiseert de Diamantbuurt traditiegetrouw weer het Vrijheidsfestival Diamantbuurt. Dit evenement vindt plaats op het Tolplein. Op het programma staan onder andere een vrijmarkt, vrijheidsmaaltijd, open podium voor (buurt)muzikanten op het terras van de Tolbar, circus- en klei workshops voor kinderen en gratis buurtmaaltijden op het Tolplein. “Deze activiteiten staan garant voor een buurtfeest waar iedereen welkom is”, aldus de organisatie.

Adres: Tolplein

Liberté Liberté 2023

Je kan natuurlijk ook de vrijheid vieren tijdens het Liberté Liberté 2023 festival. Dit wordt georganiseerd door de organisatoren van het bekende ZeeZout festival. Dit evenement wordt georganiseerd bij Lofi Amsterdam.

Adres: Donau

Nog niet uitgefeest?

Ben je na Bevrijdingsdag in Amsterdam nog niet uitgefeest? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn in het weekend na Bevrijdingsdag nog meer feestjes/festivals die bezocht kunnen worden.

Music on Festival

Het Music on Festival vindt plaats in het Meerpark in Amsterdam. Onlangs maakt de organisatie een dikke line-up bekend.

Adres: Meerpark

Neem ook een kijkje in ons artikel: 4 en 5 mei in Amsterdam: wat te doen?

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam