Valentijnsdag 14 februari 2019 in Amsterdam

Valentijnsdag 14 februari 2019 in Amsterdam

Jawel, het is in de stad net als in de rest van ons land 14 februari en dus zullen er een hoop tortelduifjes op zoek gaan naar leuke dingen in Amsterdam die je kunt beleven tijdens Valentijn. VTA wandelde ook een rondje door Amsterdam om te kijken waar je Valentijn op leuke, gezellige en romantische manier zou kunnen vieren. We zetten de tips hieronder voor je op een rijtje en als je nog een leuk evenement weet die de moeite waard is om te bezoeken ontvangen wij graag een e-mail via [email protected]!


Flirthallen viert de liefde met de ware ‘all you need is love’ beleving

Vrije Tijd Amsterdam nam een kijkje in de wereld van Valentijnsdag in Amsterdam, op zoek naar het in onze ogen, leukste concept van de aankomende liefdesdag. De VTA ‘love experts’ werden tijdens hun speurtocht naar activiteiten op ‘de dag van de liefde’ gepakt door de Foodhallen. Die ruimte wordt donderdag met vrolijke liefdesuitingen omgetoverd tot de Flirthallen. Thema is dit jaar het ‘All You Need is Love’ gevoel van presentator Robert ten Brink. En, de organisatoren van de Foodhallen, die eigenlijk niet kunnen wachten tot het de 14e is, laten enthousiast vooruitkijkend weten dat iedereen van harte welkom is.

“We gaan het Robert ten Brink’s ‘All You Need is Love’ gevoel creëren. En nee, je krijgt bij ons geen camera in je snufferd of een vliegticket naar het buitenland. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over de liefdes caravan want die staat niet op het terrein. Maar, we garanderen je dat ook jij op leuke wijze in aanraking komt met het echte ‘All You Need is love’ gevoel”, laat een woordvoerder van de Foodhallen aan Vrije Tijd Amsterdam weten.

“Er zijn donderdag veel gelijkenissen met de originele show van Robert ten Brink. Als iemand de tijd rijp vindt dat zijn beste vriend herenigd moet worden met zijn jeugdliefde, jij je broertje een date gunt met een leuke gozer of dat je zusje bijvoorbeeld een lange-afstand-relatie heeft terwijl ze samen zou moeten zijn… Dan kon je via Facebook een brief naar de Flirthallen sturen. En, van die mogelijkheid, daar is gretig gebruik van gemaakt. Wij hebben de verhalen vervolgens gelezen en na een hoop overleg zijn de winnaars uiteindelijk benoemd.

Ja, de verhalen liepen zeer uiteen en gingen onder andere over mensen die net in Nederland waren aangekomen, mensen die op het punt staan een baby te krijgen, twee vriendinnen die single zijn en maar niet aan een man kunnen komen. Tja, het was lastig kiezen maar uiteindelijk hebben we de knopen door kunnen hakken met als resultaat een totaal van acht winnaars. Zij zijn persoonlijk benaderd en waren razend enthousiast. Ze zijn donderdag allemaal aanwezig. En gelukkig maar, want ze gaan er echt iets moois van maken met zijn allen.


Valentijnsdag in Scheepvaartmuseum bij Restaurant Stalpaert.

Hebben jij en je lover nog geen plannen voor aankomende Valentijnsdag 2019? Je kunt een bezoekje brengen aan het Scheepvaartmuseum waar in Restaurant Stalpaert speciaal voor Valentijnsdag een romantisch plankje vol zoetigheden met een glas prosecco op het menu staat. Het plankje kost slechts €7,95 per persoon inclusief een glas prosecco.

Meer informatie: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1


Valentijns OHLALA muziekjes in het café van De Nieuwe Anita

Elke maandag, dinsdag en donderdag kun je je buikje rond eten bij onze achterburen van Robin Food. Reserveer even: [email protected] ​Daarna draait DJ Natashka liefdevolle Valentijns OHLALA muziekjes in het café.

Meer informatie: De nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111


Vier Valentijn in Conservatorium Hotel

Voor een ultieme Valentijns ervaring in het hart van Amsterdam heeft het Conservatorium hotel ook dit jaar romantische Valentijnsdag specialiteiten om je geliefde mee te verrassen.

Meer informatie: Conservatorium Hotel Taiko restaurant


Vegan 33 

Bij Garage Noord in Amsterdam kun je je tegoed doen aan een 3 gangen vegan diner. Smikkelen dus. Daarna kun je de dansvloer op tijdens het feest: unhappy Valentine/unhappy birthday met de ‘groen/gele’ uit Den Haag afkomstige dj Barry Slee. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!


Lokaal Edel

Hoewel elke dag natuurlijk een feestje zou moeten zijn samen, pakken wij tóch de Valentijnsgelegenheid (lees: excuus) om een uitgebreid diner voor jullie te verzorgen. Geen commercieel gedoe, gewoon lekker eten met je lover. Op 14 februari serveren we daarom een speciaal 4-gangenmenu voor een romantisch prijsje. Het viergangenvalentijnsmenu + amuse en aperitief is tot en met 13 februari te reserveren voor €42,50 per persoon!Ps. Vrijgezellige vriend(innen) zijn ook welkom!


Venster 33

Een Valentijnsmenu geserveerd door de goedlachse bediening van Venster 33. Jawel, met een gerust hart kunnen we melden dat je bij Venster 33 in Amsterdam jouw schatje kunt trakteren op een lekker diner met bijbehorende drankjes. Strawberry Blond, een blond bier met een vleugje aardbei van Gebrouwen door Vrouwen, dat schijnt een keuze te zijn waarmee je jouw vlam in een nog hogere extase zult brengen. Een voorzetje geven we bij Vrije Tijd Amsterdam graag. Je hoeft deze alleen nog maar binnen te lopen… Op de avond wordt er naast de reguliere kaart een drie gangen menu aangeboden inclusief een Strawberry Blond voor €29,50. Reserveren kan via www.venster33.nl. LOVE is in the air…


vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Festival Lieve Stad donderdag van start gegaan 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam