Lunchen in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Waar kun je lekker lunchen in Amsterdam? 

[1 reactie]

Ben jij benieuwd waar je lekker kunt gaan lunchen in Amsterdam? Via dit blog geven we jullie geregeld leuke tips op het gebied van lunchen in Amsterdam.

In verband met de coronacrisus is dit lijstje even niet actueel. Zodra alles weer up en running is gaan we dit blog weer bijwerken.

Inhoudsopgave:

  1. Broodje Popov
  2. Restaurant Canvas Volkshotel
  3. Restaurant Instock
  4. Fa. Pekelharing
  5. Droog Amsterdam

1. Broodje Popov

Man, man, man… Wat is het lekker om af en toe een broodje te doen bij Popov, gelegen in de Van Woustraat. Het is niet voor niks dat deze lunchtent het al 45 jaar weet vol te houden. In deze authentieke zaak, op het randje van de Albert Cuyp, geniet je van een lekkere kop koffie, maar nog lekkerdere broodjes! Zelf deden we ons tegoed aan ‘gouwe ouwe’ stokbroodjes met omelet en laagje kaas, en overheerlijke broodjes halfom.

Hard werkend personeel

Het personeel van Popov werkt keihard om het personeel tevreden te houden. En, dat lukt ze onze inziens erg goed. Popov is geopend op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Je kunt er al vanaf 08:00 uur ’s ochtends terecht. Zaterdag gaan de deuren om 17:00 uur dicht en de rest van de week sluiten ze om 16:00 uur. Ben je er nog nooit geweest kunnen we deze zaak van harte aanbevelen.

Broodje Popov, adres: Van Woustraat 20, 1073 LL Amsterdam

2. Restaurant Canvas Volkshotel

Woensdag 22 mei 2019 nodigde ik een goede vriend uit om even gezellig bij te kletsen. Altijd een ideaal moment om te combineren met een lekker lunch. We kozen voor het Canvas bij het Volkshotel omdat de vriend uit Ouderkerk aan de Amstel moest komen, en ik zelf woonachtig ben in de Amsterdamse Pijp. Wat dat betreft ligt het Volkshotel in Oost als het ware lekker in het midden.

Fantastisch uitzicht

Het uitzicht vanaf Canvas op de zevende is fantastisch. Je kijkt prachtig over de stad uit. In het restaurant zaten veel ZZP’ers op een flexibele Amsterdamse werkplek. Het was goed weer, alleen nodigde buiten nog niet echt uit om te gaan zitten voor lunch omdat de tafeltjes leeg waren zonder bedekking.

Goed, binnen lekker aan een tafeltje gaan zitten. De vriendelijke bediening was binnen een mum van tijd bij ons om de bestelling op te nemen. We begonnen met een drankje. Een lekker perensapje voor mezelf en een aardbeiendrankje voor mijn tafelgenoot. Onze keuze viel op de speciaal geprepareerde burger in combinatie met friet. Friet met lekker mayo welteverstaan.

Lekkere burger en friet

De burger bestond uit spek, cheddar, augurk en friet. Wat kan een mens daar soms behoefte aan hebben zeg! De burger was heerlijk en de frietjes lekker knapperig! Kosten slechts € 12,50. Ben je niet zo van de burgers en de frietjes? Er sieren voldoende lekkere dingen op de kaart van Canvas. Ga zelf maar eens een gezellig kijkje nemen.

Lunchen bij Canvas moet je eens gedaan hebben. Super als de volgende keer de tafeltjes buiten leuk zijn opgedekt!

Canvas, adres: Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam

3. Restaurant Instock

“Ik kreeg meteen bij binnenkomst van een vriendelijke (jonge)dame een karaf met water met sinaasappel partje erin, en bij het weggaan kan je gewoon een appel meenemen”, aldus een vrolijk vertellende Amsterdammer over zijn bezoekje aan Instock in Amsterdam. Instock is een restaurant waar ze houden van lekker eten, én waar ze verspilling tegen gaan.

Instock is gelegen in de fraaie Czaar Peterstraat buurt. Ze maken hier gebruik van ingredienten die bij winkels de houdbaarheidsdatum bereikt hebben, of zelfs hebben overschreden.

Bammetjes bier

De VTA verkenner deed zich tegoed aan een speciaal biertje, gemaakt van oud brood. Ze noemen dat bammetjes bier. Het goed gevulde glas pils werd besteld in combinatie met de healthy toast. Onze reporter was hartstikke tevreden over deze horecagelegenheid. Zodoende kunnen we restaurant Instock absoluut aanbevelen om te bezoeken.

Restaurant Instock, adres: Czaar Peterstraat 21, 1018 NW Amsterdam

4. Fa. Pekelharing

Fa. Pekelharing is een restaurant gelegen in de Amsterdamse Van Woustraat. Bij dit Amsterdamse restaurant kun je er blindelings vanuit gaan dat je er heerlijk kunt lunchen. Bovendien is dineren in dit restaurant ook geen overbodige luxe. Vroege vogels kunnen al vanaf half elf ’s ochtends terecht bij Pekelharing.

Dan is het nog heerlijke koffie die de klok slaat. Vanaf twaalf uur ’s middags is het tijd om de lunchkaart open te klappen. We gaan niet verklappen wat je kunt kiezen. Dat moet je zelf maar gaan ervaren. Wel leuk om te vertellen is dat het allemaal bereid wordt vanuit een open keuken.

5. Droog Amsterdam

Ben jij weleens bij Droog Amsterdam geweest? Dit is zonder overdrijven een pareltje in Amsterdam waar je heerlijk kunt lunchen. Dat is niet het enige want bij Droog Amsterdam kun je nog meer beleven. Ze bieden onder andere werkruimte in Amsterdam voor als je freelancer bent en er zijn tentoonstellingen te aanschouwen. Absoluut de moeite waard om eens te bezoeken.

Adres: Staalstraat 7-A, 1011 JJ Amsterdam

Namens Vrije Tijd Amsterdam,

Rik Verkaik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS We hebben meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.