Vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 overal toegestaan

Vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 overal toegestaan
Koningsdag 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 overal toegestaan

Tijdens de aankomende Koningsdag 2019 is vrijmarkt overal toegestaan van zes uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds, tenzij: anders is aangegeven, het gebied is aangewezen voor kinderactiviteiten of als er naar het oordeel van het bevoegd gezag sprake is van gevaarlijke situaties. Dat nieuws heeft de gemeente Amsterdam bekend gemaakt.

Er zijn wel enkele uitzonderingen

In het officiële bericht van de gemeente Amsterdam is verder te lezen dat voor een winkel, op enkele uitzonderingen na, vrijmarkt mag worden gehouden. Uitzonderingen zijn onder andere dat de ingang van de winkel niet belemmerd wordt, er geen levende dieren worden verkocht en bruggen en brughoofden moeten worden vrijgehouden. Particulieren mogen frisdrank verkopen in blikjes of plastic flesjes. De verkoop van vlees (saté, kebab en dergelijke), vis/ visproducten en zuivel (of producten waarin zuivel wordt gebruikt) is niet toegestaan. Tijdens vrijmarkten is het niet toegestaan om reclamemateriaal of ander materiaal zonder vergunning onder het publiek te verspreiden of te laten verspreiden.

Locaties als kindervrijmarkt

Er zijn diverse locaties aangewezen als kindervrijmarkt, waarbij alleen activiteiten plaatsvinden gehouden door kinderen (tot 16 jaar). Deze locaties zijn Amstelveld, Amsterdamse Poort, grote plein in het winkelcentrum, t.h.v., Bijlmerplein 205-207, Artisplein, Bellamyplein, Bilderdijkpark, Buikslotermeerplein (binnenring), Burgemeester De Vlugtlaan ter hoogte van huisnummer 210 tot aan de kruising met de Slotermeerlaan. Vanaf de kruising beide kanten van de Burgemeester De Vlugtlaan tot aan metrostation Burgemeester De Vlugtlaan, Dappermarkt, Eikenplein, Erasmuspark, Frederik Hendrikplantsoen, Frederiksplein op het plantsoen gelegen bij de Falckstraat, Leliegracht aan de even zijde tussen nummers 42 en 58, NDSM, Vrijhaven, Noorderpark, Osdorpplein, Plein ‘40-‘45, Rembrandtplein, Sarphatipark, Sint Antoniesluis tot de rijbaan van de auto’s, stadspark Osdorp, Tussen Meer vanaf het Osdorpplein tot aan de kruising Baden Powellweg, Van der Pekstraat (midden/marktterrein), Vondelpark en Westerpark.

vrijetijdamsterdam.nl

Koningsdag 2019 in Amsterdam 

Burgemeester legt verkoop beperkingen op tijdens Koningsdag 2018