ADE 2018 - Tips
ADAM toren tijdens ADE 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

ADE 2018 – Tips

ADE tips voor donderdag 18 oktober 2018

Dance-event: Collabs All night x Loveland

De missie van groep ‘We want Collabs 3000 all-nighter’ lijkt geslaagd. De fan groep met een speciale facebook pagina om Chris Liebing en Speedy J aan te moedigen een nacht lang achter elkaar te draaien worden tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event op de wenken bediend. Het techno duo ‘Collabs 3000’ treedt donderdag 18 oktober 2018 op tijdens 909 ‘Collabs All night x Loveland’ bij de Mediahaven.

Facebook-event page

Dance-event: DGTL: Jeff Mills, Nina Kraviz, Bicep [live] and more

Donderdag 18 oktober 2018, vrijdag 19 oktober 2018 en zaterdag 20 oktober 2018 deelt DGTL de lakens uit in de Scheepsbouwloods in Amsterdam en dan weet u het wel dan gaat het knallen worden! Op donderdag bestaat de line-up onder andere uit Jeff Mills, Nina Kraviz, Bicep (live), Floorplan, Carlos Valdes, De Sluwe Vos, Mall Grab en Tracey. Do we need to say more?

Locatie: Scheepsbouwloods

Facebook-event page

Dance-event: Awakenings x Adam Beyer presents Drumcode ADE

Het is weer een heuse Awakeningsmarathon tijdens ADE 2018. Maar liefst zeven Awakeningsfeesten tijdens ADE 2018. De tofste deejays in combinatie met vette shows zullen de bezoekers honderd procent zeker weer in extase brengen. Donderdag sieren Layton Giordani, Ida Engberg, Enrico Sangiuliano, Adam Beyer, Dubfire & Nicole Moudaber en Amelie Lens de lekkere line-up.

Locatie: Gashouder

Facebook-event page

Dance-event: Verknipt ADE Day 1 | Techno Special

Het Verknipt festival ontbreekt uiteraard niet tijdens ADE 2018. In de Amsterdam Studio’s zullen de beats drie dagen achter elkaar door het gebouw heen denderen. Er zijn drie stages met een heel arsenaal aan toffe techno artiesten.

Locatie: Amsterdam Studio’s

Facebook-event page

Dance-event: Diynamic x De Marktkantine

Nadat ze dag 1 hebben afgesloten gaat dag 2 van de vijfdaagse Marktkantine ADE Marathon van start. Op deze dag doen de Duitsers van Diynamic Music hun intrede in de Marktkantine. De timetable bestaat onder andere uit HOSH, KOLLEKTIV TURMSTRASSE, Johannes Brecht live, Magdalena, Lehar, Musumeci, Magit Cacoon, Undercatt, Karmon (Official) en ANDY BROS.

Locatie: De Marktkantine

Facebook-event page

Dance-event: Free Your Mind ADE: The Soundgarden x Sudbeat x Flying Circus

Het Free Your Mind Festival presenteert tijdens de aankomende editie van het Amsterdam Dance Event twee feesten. Donderdag 18 oktober vind de eerste editie plaats op het terrein van Thuishaven met maar liefst drie showcases: The Soundgarden, Sudbeat en Flying Circus. De line-up zal onder andere bestaan uit Hernan Cattaneo b2b Nick Warren (All Day Long), Audiofly, Blond:ish, Tal Ohana, Unders, Atish, Graziano Raffa, Gustin, Interaxxis, Marcelo Vasami, Mariano Mellino, Nick Varon, Nicolas Rada en Tripswitch.

Locatie: Thuishaven

Facebook-event page

Dance-event: Symphony: The Global Revolution of Dance

Hardwell & The Metropole orkest

Tja Hardwell & The Metropole orkest in de Ziggo Dome! Heeft verder geen uitleg nodig. Moet een megaspektakel worden.

Locatie: Ziggo Dome

Facebook-event page

Dance-event: Bakermat & Friends (ADE Special)

De al sinds 2012 actieve DJ Bakermat host tijdens ADE een nacht in de Jimmy Woo aan de Korte Leidsedwarsstraat nabij het Leidseplein in Amsterdam. De in Markelo geboren DJ en muziekproducent nodigt tijdens ‘Bakermat & Friends ADE’ een hoop artiesten uit die samen met de DJ de bezoekers in een lekkere dans extase moeten brengen. Het event vindt plaats op donderdag 18 oktober. Onderdeel van de line-up zijn Bakermat, GRiZ, Michael Calfan, Zonderling, FABICH, Cat Carpenters, Darlinn en Thom Bold.

Locatie: Jimmy Woo

Facebook-event page

Dance-event: SPIELRAUM x BASSIANI: Body in Revolt ▽ ADE

SPIELRAUM debuteert dit jaar tijdens het Amsterdam Dance Event. SPIELRAUM bundelt de krachten met één van de belangrijkste pijlers van de wereld op het gebied van de elektronische muziek; Georgische nachtclub BASSIANI. Voor deze avond verzorgen BASSIANI en SPIELRAUM de avond met resident DJ’s van zowel de nachtclub van Tbilisi als SPIELRAUM. Dat wordt een lekkere nacht in de Radion.

Locatie: Radion

Facebook-event page

Dance-event: Showcase by Top Notch, Noah’s Ark, Dapper & Universal Music

Na een vlekkeloos verlopen editie in 2017 keren Noah’s Ark, Dapper, Universal Music én Top Notch terug om het kunststukje van 2017 te herhalen.

Locatie: Waterkant

ADE-event page

Dance-event: Intercell x 47

Intercell geeft net als in 2017 vier dagen achter elkaar een dik techno feest. En ja logisch als je publiek tevreden was de vorige jaargangen. Zoals gebruikelijk vinden de feesten weer plaats in de rauwe underground locatie genaamd Warehouse H7. En waarom rustig beginnen als je ook met een killer line-up kan starten…. Killawatt, Phase Fatale, Headless Horseman [live], Tommy Four Seven, AnD [live] en VSK sieren de line-up tijdens de openingseditie in de techno bunker!

Locatie: Warehouse H7

Facebook-event page

ADE tips voor vrijdag 19 oktober 2018

Dance-event: DGTL × Paradise: Jamie Jones, Maya Jane Coles, Dubfire and more

De tweede dag van het DGTL festival kent weer eens een line-up om je vingers bij af te likken. Het DJ rijtje bestaat uit Jamie Jones, Maya Jane Coles, Dubfire (live), Derrick May, Marc Jenkyns, Richy Ahmed, Deltlef & Latmun, Darius Syrossian en Luuk van Dijk.

Dat wordt lekker knallen!

Locatie: Scheepsbouwloods

Facebook-event page

Dance-event: Awakenings x Maceo Plex presents Mosaic

Het is weer een heuse Awakeningsmarathon tijdens ADE 2018. Maar liefst zeven Awakeningsfeesten tijdens ADE 2018. De tofste deejays in combinatie met vette shows zullen de bezoekers honderd procent zeker weer in extase brengen. Onderdeel van de timetable zijn Architectural, Young Marco, Floating Points, Ben UFO, Maceo Plex en Helena Hauff.

Locatie: Gashouder

Facebook-event page

Dance-event: Intercell x Perc Trax – ADE – Sold out

Er kan geen kip meer bij in de Warehouse H7. DIK UITVERKOCHT! En binnen een mum van tijd welteverstaan. De line up bestaat uit Perc, Ancient Methods, I Hate Models, Manni Dee, Ghost in the Machine en Loek Frey. Feest voor de grote techno mannen.

Locatie: Warehouse H7

Facebook-event page

Dance-event: NGHTDVSN ADE Special X Leisure System

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat De Marktkantine present is tijdens ADE 2018. De dance-venue die zijn mannetje wel staat de voorbije jaren komt op de proppen met vijf dikke ADE feesten. Vrijdag zijn het de volgende DJ’s die het publiek in extase gaan brengen: MOUNT KIMBIE – dj, MAX COOPER, 808 STATE – live, WEVAL – dj, N.BECKETT b2b BLACK AMIGA, NUNO DOS SANTOS, MATRIXXMAN, SPACE DIMENSION CONTROLLER – live, DE SLUWE VOS, AFRODEUTSCHE en LEWSKI.

Locatie: De Marktkantine

Facebook-event page

Dance-event: Verknipt ADE Day 2 | Techno Special

Het Verknipt festival ontbreekt uiteraard niet tijdens ADE 2018. In de Amsterdam Studio’s zullen de beats drie dagen achter elkaar door het gebouw heen denderen. Er zijn drie stages met een heel arsenaal aan artiesten.

Locatie: Amsterdam Studio’s

Facebook-event page

Dance-event: Into the Woods, ADE weekender

Into the Woods, ADE WEEKENDER op NDSM grond

De heerlijke grond van de NDSM herbergt tijdens ADE 2018 ‘Into the Woods, ADE WEEKENDER’. Het tweedaagse dance-festival vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018. Het festival is op zaterdag al volledig uitverkocht. Voor de vrijdageditie zijn (op het moment van schrijven) nog wel kaarten beschikbaar.

Line-up vrijdag

De line-up wordt op vrijdag gesierd door Agoria, Amy Root, Bas Dobbelaer, Deniro, DJ Bone, DJ Fett Burger, Franca, Genii, Jayda G, Kaap, Kalabrese & Rumpelorchester, KiNK, Kuma (NL), Malbetrieb, Matrixxman, Olaf Stuut, Optimo, Paula Temple, Planty Herbs, Prins Thomas, Red Axes en Tim Engelhardt.

Locatie: NDSM

Facebook-event page

Dance-event: HYTE EN LOVELAND

HYTE stapt uit haar comfortzone en is in tegenstelling tot eerdere jaren vandaag niet in de Warehouse Elementenstraat en geeft het feest samen met LOVELAND bij de mediahaven in Mokum. Na een korte blik in de line-up moet het allemaal niet uitmaken maar gaat het gewoon een dik vet feest worden.

Locatie: Mediahaven

Facebook-event page

Dance-event: Free Your Mind presents Sasha: Last Night On Earth 

Vrijdag 19 oktober gaat het feest van dag 1 vrolijk verder. Het vrijdagse event is een samenwerking tussen ‘Last Night On Earth and Free Your Mind’ en vindt plaats op een groot cruise schip en vertrekt vanaf pier 14 in de stad. In de line-up van vrijdag zorgen artiesten Sasha, Heidi, Henry Saiz en Baile onder andere voor de beats op het water van ’t IJ.

Locatie: Thuishaven

Locatie: Pier 14

Facebook-event page

ADE tips voor zaterdag 20 oktober 2018

Dance-event: Awakenings x Joseph Capriati invites

Deze nacht mag zeker niet ontbreken in onze lijst. Joseph Capriati met voorafgaande Gaetano Parisio, Henrik Schwarz (live) en Laurent Garnier!

Facebook-event page

Dance-event: Elrow goes to ADE – 2018

Tot grote vreugde van velen is Elrow tijdens ADE wederom van de partij.  Aanvankelijk alleen op zaterdag maar later werd bekend gemaakt dat Elrow ook op zondag present zal zijn. Absoluut een grote smaakmaker op dit moment. Niet alleen door de muziek maar vanwege de hele show en beleving!

Locatie: Kromhouthal

Facebook-event page

Dance-event: Intercell x Stroboscopic Artefacts – ADE

Dag 3 van de Intercell ADE marathon staat op stapel. Line-up bestaat uit Alessandro Adriani, Efdemin, The Lotus Eaters [live], Kangding Ray en Lucy. Dat wordt weer een nacht met kneiterharde techno in de Warehouse H7.

Locatie: Warehouse H7

Facebook-event page

Dance-event: DGTL × Bonobo pres Outlier – SOLD OUT

Jawel, DGTL neemt de Scheepsbouwloods over tijdens ADE. Op deze vrijdagse editie bestaat het DJ keurkorps uit Jamie Jones, Maya Jane Coles, Dubfire (live), Derrick May, Marc Jenkyns, Richy Ahmed, Deltlef & Latmun, Darius Syrossian en Luuk van Dijk.

Locatie: Scheepsbouwloods

Facebook-event page

Dance-event: Verknipt ADE Day 3 -House Special

Het Verknipt festival ontbreekt uiteraard niet tijdens ADE 2018. In de Amsterdam Studio’s zullen de beats drie dagen achter elkaar door het gebouw heen denderen. Er zijn drie stages met een heel arsenaal aan artiesten.

Locatie: Amsterdam Studio’s

Facebook-event page

Dance-event: De Marktkantine x Kompakt

“Another label that needs little introduction, Cologne’s Kompakt Records mans the third Amsterdam Dance Event 2018 evening at De Marktkantine with an extended showcase of core acts. As one of the industry’s most complete brands there is no shortage of options when it comes to artists with this evening spanning the spectrum of sonic offerings. Of course the main man, Michael Mayer, will be on hand, as will Brazil’s master of the melodic Gui Boratto. Amsterdam’s Patrice Baumel will be there, and so will a special set coming from its main hippie, Rebolledo who goes b2b with Barnt. Fanastic Twins will bring her unique live set, the always mysterious Fango will appear, while ANNA marks the second Brazilian talent on the lineup. Rounding things out will be one of Kompakt’s brightest upcoming stars, Ańii”, aldus de organisatie van het evenment via facebook!

Locatie: De Marktkantine

Facebook-event page

Dance-event: Into the Woods, ADE weekender

De heerlijke grond van de NDSM herbergt tijdens ADE 2018 ‘Into the Woods, ADE WEEKENDER’. Het tweedaagse dance-festival vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018. Het festival is op zaterdag al volledig uitverkocht.

De zaterdageditie wordt verrijkt door Afrobot, Alkalino, Amotik, Anastasia Kristensen, Anthony Parasole, Esteble, Haring, Isis & Mozes (live), Mahabe137, MEUTE, Move D, Orpheu the Wizard, PillowTalk LIVE, Rey&Kjavik, Rodriguez Jr. (live), Roman Flügel, Romare (live solo), Serena Butler, Space Kadett, Tempist, Tommy Four Seven, Unders en Yør Kultura.

Locatie: NDSM

Facebook-event page

Dance-event: AMF 2018

Spetterende shows, een nieuw en uniek optreden van ‘Two Is One’, een line-up om je vingers bij af te likken én als kers op de taart de bekroning van ‘the one and only’ nummer 1 DJ van de wereld. Traditiegetrouw vindt ook dit jaar een nieuwe editie van AMF plaats tijdens het Amsterdam Dance Event. Het grote dance-spektakel vindt plaats op zaterdag 20 oktober in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena. De line-up bestaat onder andere uit David Guetta B2B Dimitri Vegas & Like Mike, Axwell /\ Ingrosso, KSHMR, Lost Frequencies, Salvatore Ganacci, Sunnery James & Ryan Marciano, Vini Vici, W&W én uiteraard de nummer 1 DJ van de wereld, die tijdens AMF gekroond zal worden. “Onze missie is helder: zoveel mogelijk mensen verbinden met dance music door de wereld om te toveren tot een grote dansvloer”, aldus een woordvoerder van AMF.

Locatie: Johan Cruijff Arena

Facebook-event page

ADE tips voor zondag 21 oktober 2018

Dance-event: FJAAK Invites x Intercell x BASIS – ADE Closing

FJAAK, Intercell & BASIS sluiten ADE op zondag in stijl af. Fadi Mohem & J.Manuel, DJ AZF, Stranger, FJAAK [Live], Somewhen, Kobosil en Remco Beeklwilder zullen ervoor zorgen dat de aanwezige techno diehards de warehouse met een dikke vette big smile zullen verlaten!

Locatie:Warehouse H7

Facebook-event page

elrow goes to ADE – extra Sunday edition

Een extra editie van Elrow tijdens ADE. Daar zegt menig feestjesliefhebber geen nee tegen….

Locatie: De Kromhouthal

Facebook-event page

Dance-event: Filth On Acid presents Reinier Zonneveld & Friends | ADE Closing

Een nacht onder leiding van Reinier Zonneveld met een hoop heerlijke B2B optredens!

Locatie: De Marktkantine

Facebook-event page

Dance-event: Awakenings x Klockworks Presents Photon ings

Het is weer een heuse Awakeningsmarathon tijdens ADE 2018. Maar liefst zeven Awakeningsfeesten tijdens ADE 2018. De tofste deejays in combinatie met vette shows zullen de bezoekers honderd procent zeker weer in extase brengen. Na het zondagse dagfestival is het tijd om ADE 2018 knalhard af te sluiten met Awakenings x Klockworks Presents Photon. Voor de echte, echte, echte dance bikkels!

Locatie: Gashouder

Facebook-event page

Dance-event: JANEY

Het is momenteel het feest der feesten in de Lesbische scene. En daarom te verwachten dat ze tijdens ADE 2018 present zijn! Moet weer een mooie avond worden in de Bitterzoet.

Locatie: Bitterzoet

Facebook-event page

Ontbreekt er in uw ogen nog een event in deze lijst die zeker de moeite waard is om te bezoeken? Stuurt u dan a.u.b. een e-mail naar [email protected].

Voor een overzicht van alle feesten tijdens ADE 2018 neemt u een kijkje op de website van het Amsterdam Dance Event.

Namens de dance-redactie van Vrije Tijd Amsterdam wensen wij iedereen een spetterend, dans- en vreugdevol ADE 2018 toe.

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl