JD Sports lanceert 'King of the Streets' kerstcampagne met Brits talent

JD Sports liefhebbers kunnen hun hart ophalen: de internationale keten dropt niet alleen een collectie exclusieve sneakers, maar lanceert ook een fonkelnieuwe kerstcampagne, inclusief soundtrack van Toddla T en Shaybo. Zo maken Nederlandse consumenten kennis met grootheden uit de Engelse straatcultuur. Denk daarbij aan rappers Ms Banks en Shaybo, TV presentatrice en model Maya Jama en komiek, acteur en rapper Michael Dapaah.

JD Sports heeft sinds de opening van de eerste winkel in 1982, een bijzondere plek veroverd in de Engelse hoofdstraten. In de winkels delen jonge mensen hun passie voor streetwear en vieren ze deze stijl. Met de campagne ‘King of the Streets’ brengt de toonaangevende keten een ode aan diezelfde Britse straten. De clip werd opgenomen in Greater Manchester, op steenworp afstand van de plek waar JD Sports 40 jaar geleden het levenslicht zag.

Een ode aan de Britse straatcultuur

Het merk bleef voor de campagne trouw aan zijn roots en nodigde voor de campagne Britse talenten uit de sport-, muziek- en televisiewereld uit. Elke ster belichaamt daarmee de pioniersgeest van het merk. Peter Cowgill, uitvoeringsvoorzitter van JD Sports Fashion plc: “JD Sports is sinds het begin onderdeel van de straatcultuur. Het bedrijf heeft altijd de verschillende gemeenschappen die bij ons winkelen en de bijbehorende cultuur omarmd. Kerst is een geweldig moment om die verbondenheid te vieren.” De Britse zakenman benadrukt erg trots te zijn op de sterren die de winkelstraten deze feestdagen nog meer tot leven brengen.

Van een hondensalon tot een milkshake-winkel

In de video maakt de hoofdpersoon op een koude, winterse nacht een wandeling door een fictieve hoofdstraat. In eerste instantie lijkt het op een gewone winkelstraat, maar wanneer je beter kijkt, wordt duidelijk dat elke winkel is ontworpen met een vleugje JD-kerstmagie. Zo zien we door een etalageruit Maya Jama en Michael Dapaah een nogal twijfelachtige hondentrimsalon runnen. De plek wordt bezocht door beroemde gezichten met hun honden, zodat de viervoeters er op hun best uitzien tijdens de feestdagen. In de lokale milkshake-salon zien we Little Simz een praatje maken met mevrouw Banks. Ondertussen serveren Aitch en Shaybo Jamaicaanse pasteitjes in het West-Indiase afhaalrestaurant. Ten slotte vangen we een glimp op van de Britse rappers Central Cee en Russ Millions, die op jacht zijn naar gehaktballen in de supermarkt Juicy & Delicious.

Naast muzikanten en televisiepersoonlijkheden, zien we ook een aantal van Engelands grootste voetbaltalenten, waaronder Jude Bellingham van Borussia Dortmund, Trent Alexander-Arnold die speelt bij Liverpool FC, Ebe Eze van Crystal Palace, Kalvin Phillips van Leeds United, Leah Williamson spelend bij Arsenal en Jadon Sancho aanvaller bij Manchester United.

Vanaf nu is de JD Sports kerstcampagne te bewonderen en shop je de exclusieve JD items via JDSports en in alle Nederlandse winkels.