Rugby ereklasse A.S.R.V. Ascrum - RC The Hookers in beeld!

Rugby ereklasse A.S.R.V. Ascrum – RC The Hookers in beeld!

Amsterdams hoogst spelende rugby team bij de mannen A.S.R.V. Ascrum, verloor afgelopen weekend in de rugby ereklasse met 10-3 van RC The Hookers. Kijk even mee wat voor een passie en vechtlust er in een rugby wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland zit. Met dank aan SJM Photography voor de schitterende actiefoto’s.   

Over ASRV Ascrum

Ascrum warmt op voor het nieuwe seizoen.
Afgelopen jaar hebben we geweldige resultaten gehaald door te handhaven in de ereklasse en door de promotie van onze tweede XV naar de eerste klasse.
Komend seizoen zullen wij met vijf teams breed vertegenwoordigd zijn in de verschillende competities van het Nederlandse Rugby.

De Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum, vaak kortweg “Ascrum” genoemd, is een Nederlandse rugbyvereniging uit Amsterdam. De vereniging werd opgericht op 1 november 1962.

In eerste instantie zou de naam van de A.S.R.V. gewoon Scrum zijn. Maar de oprichters veranderden de naam in Ascrum om de banden met het A.S.C. te bevestigen. Toentertijd bestond Ascrum uit 20 mannen, allen lid bij het Amsterdams Studenten Corps. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit vijf herenteams en zijn er een stuk minder leden van de moedervereniging, maar behoudt de vereniging haar decenniaoude tradities. Ascrum is uitgegroeid tot de grootste studentenrugbyvereniging van Nederland. Met vijf teams is Ascrum tevens de grootste senioren rugbyvereniging van Nederland.

Het eerste herenteam van Ascrum komt uit in de hoogste bondsklasse, de Ereklasse. Het tweede team van Ascrum komt uit in de eerste klasse. Het vierde en vijfde team van Ascrum spelen beide in de vierde klasse. Het derde team van Ascrum bestaat uit reünisten, de Amsterdam Academicals. Zij vertegenwoordigen Ascrum in de derde klasse. Tot slot is er een team voor studenten die nog niet bekend zijn met rugby, het “Jonghe Honden” team. Deze heren nemen het op tegen beginnelingen uit andere studentensteden.

Het wapen van Ascrum is een schild verdeeld in vier vlakken door middel van witte lijnen. De omlijning van het schild is wit en de vier vlakken zijn rood. In het vlak linksboven staat een zwart Maltezer kruis. Rechtsboven staat een witte tros druiven. Linksonder staat een witte Eenhoorn met rode manen. In het vlak rechtsonder staan in een zwarte baan de drie kruizen van het wapen van Amsterdam.

De kleuren van Ascrum zijn rood, zwart en wit. Het tenue van Ascrum verschilt, het “normale” wedstrijdtenue is een shirt met opeenvolgende, horizontale, rode, zwarte en witte strepen. De Amsterdam Academicals spelen in geblokte shirts in dezelfde kleuren. Onder beide shirts wordt een zwart broekje en gestreepte sokken in de verenigingskleuren gedragen. De eerstejaars leden spelen in een rode polo met lange mouwen en een witte kraag.

Ascrum heeft als één van de weinige studentenrugbyverenigingen een eigen clubhuis, genaamd het IJzeren Huisch. Het IJzeren Huisch is gelegen in sportpark de Eendracht bij het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

ASRV Ascrum verliest thuis van lrc Diok
ASRV ascrum weet thuis wel te winnen
Ascrum klimt op ranglijst dankzij winst
Kort nieuws verlies ASRV Ascrum in Den Haag
Rugbyers Ascrum nog jaar op hoogste podium
ASRV Ascrum verliest derby in Amstelveen
Verlies rugbyploeg Ascrum Ereklasse
Kort nieuws: Verlies voor Ascrum in de Ereklasse