Pride Amsterdam 2021: 'Vooruitblik naar ROCKY HORROR SHOW'
Scenefoto ROCKY HORROW SHOW Foto credits: Roy Beusker

Amsterdam staat van 30 juli tot en met 7 augustus in het teken van Pride Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam blikt geregeld vooruit op activiteiten die tijdens Pride zullen plaatsvinden. Dit keer stelden we een aantal vragen aan Hans Cornelissen, de producent van ROCKY HORROR SHOW.

Zou je de ROCKY HORROR SHOW eens willen introduceren?

“Al vanaf de jaren 70 een enorme culthit in de hele wereld behalve in Nederland. Het is een krankzinnig, sexy en komisch sprookje voor volwassenen. Een fantasie waarin alles kan gebeuren met vette rockmuziek. Het is een voorstelling die echt weer in het nu past omdat alles qua genderidentiteit en seksuele voorkeuren voorbijkomt en door elkaar loopt. En omdat we last hebben van de nieuwe preutsheid is deze voorstelling waar alles kan en mag zeer verfrissend.”

Wie zijn de Graaf & Cornelissen?

“Een theaterproducent (Hans Cornelissen & Ruud de Graaf ) die al meer dan 50 producties hebben uitbracht. Onder anderen Kinky Boots, Evita, Cabaret, The Full Monty, A Chorus Line en Liesbeth List,de musical.”

Hoe vaak en waar in Amsterdam vinden de shows plaats?

“Van 26 t/m 31 juli in het DeLaMar theater in het teken van PRIDE Amsterdam.”

Kun je iets meer vertellen over de hoofdrolspelers?

“Sven Ratzke is een internationale artiest. David Bowie’s ‘Where are we now’ programma is een hit in Europa. Ellen Pieters speelde genomineerde hoofdrollen in voorstellingen zoals De Grote Drie als Adele Bloemendaal, Esmee Dekker was te zien als Evita en Samir Hassan is een jonge acteur die enorm aan het doorbreken is.”

Kan het Amsterdamse publiek nog kaarten bestellen?

“Zeker. Via www.degraafencornelissen.nl.”

Wat is jullie binding met Pride Amsterdam?

“We hebben een sterke binding. Drie jaar geleden brachten we KINKY BOOTS. Het op Broadway veel onderscheiden verhaal over een dragqueen. We deden ook mee aan de Canal Pride met op de boot dragqueen Lola en haar Angels.”

Waarom is het leuk om de ROCKY HORROR SHOW te bezoeken?

“Het is een krankzinnig verhaal, zeer sexy en gewaagd, alles kan en mag, je kunt meedansen met de wereldhit ‘Let’s Do The Time Warp Again’ en het is vette muziek met een swingende rockband en last but not least: een paar mooie, sexy en gespierde jongens in de cast en zeker ook mooie dames!”

Nog iets leuks toe te voegen?

“DON’T DREAM IT, BE IT (belangrijke quote uit de ROCKY HORROR SHOW).”

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam