Wolgang, levi boon en Coos in de finale van Mooie Noten 2024
Van links naar rechts: Wolfgang, levi boon, Coos - © Richard Tas Photography

De finalisten van de Amsterdamse singer-songwriter competitie Mooie Noten zijn bekend! De drie acts maken zich op voor de grote finale in het Vondelpark Openluchttheater op zondag 30 juni.

Na drie succesvolle voorrondes streden de zeven halvefinalisten gister avond in Paradiso voor een plek in de finale. Het werd de jury niet makkelijk gemaakt, maar na een stevig beraad werden Wolfgang, levi boon en Coos als winnaars van de avond uitgeroepen. De jury zei over de finalisten:”Het publiek werd keer op keer betoverd door prachtige melodieën, harmonieuze songs en een ruwe diamant op het podium.”

Net als tijdens de voorgaande rondes krijgen de songwriters tijdens de finale elk 15 minuten de tijd om zich te presenteren voor het publiek en professionele jury. Het uitgangspunt is hierbij de song zelf, waar gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Naast de finalisten zijn er tijdens de finale ook optredens van verschillende special guests.

Tijdens Mooie Noten kregen de zeven halvefinalisten persoonlijke feedback over hun optreden en een speciale workshop over home-recording, social media en muziekrecht in de Abbey Road Institute. Daarnaast nemen de drie finalisten in aanloop naar de finale op dezelfde locatie een professionele live video op.

De winnaar van Mooie Noten gaat naar huis met onder andere diverse optredens, een studio photoshoot door Richard Tas Photography, studiotijd bij de Abbey Road Institute, een waardecheque van Dijkman Muziek, repetitietijd bij de Q-Factory Amsterdam en zakelijke coaching door een specialist van GRAP.