Woensdag opent foto-expositie Gastvrij 1051
De Hallen. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Woensdag opent foto-expositie Gastvrij 1051

Woensdag opent bij De Passage in de Hallen Amsterdam de foto-expositie Gastvrij 1051. Deze fotografische tentoonstelling van fotograaf Rob Godfried brengt tien jongvolwassen vluchtelingen uit Afghanistan, Eritrea, Oeganda, Sierra Leone en Syrië die op uitnodiging van bewoners van postcode 1051 Amsterdammers werden, op mooie wijze in beeld.

Gevlucht uit een oorlogsgebied

“Jong en alleen in dat onbekende Amsterdam. Ver van familie. Gevlucht uit een oorlogsgebied of uit een andere mensonterende situatie. Dan heb je hulp nodig. Een groep bewoners van het voormalige Gemeente Waterleidingterrein (de ‘eco-wijk’) in Amsterdam besloot niet langer toe te kijken, maar gastvrij te zijn. Onder de noemer ‘Gastvrij1051’ wisten ze 10 jongvolwassen alleenstaande statushouders (vluchtelingen die asiel hebben gekregen) in hun postcodegebied te huisvesten, totdat de gemeente hen andere woonruimte kon aanbieden.

Een groepsruimte in autovrije wijk

De tien woonden negen maanden in een groepsruimte in de autovrije wijk, tussen het Westerpark en de watertoren, samen met drie jongeren die in de buurt opgroeiden. Buurtgenoten zorgden voor huisraad, hielpen met de taal en maakten deze jonge mensen wegwijs in Amsterdam. Zo konden deze nieuwe Amsterdammers zich welkom voelen”, aldus de bedenker(s) van dit mooie fotoverhaal.

De tentoonstelling is tot zondag 30 september 2018 te bezichtigen.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Amsterdam Fashion Week keert terug op Museumplein 

18 REACTIES