Waar vier je St. Patrick's Day 2019 in Amsterdam?
Foto credits: Splendor Amsterdam

Waar vier je St. Patrick’s Day in Amsterdam?

Het is aankomende zondag 17 maart 2019 St. Patrick’s Day. Deze dag is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. Tijdens deze groene feestdag worden beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdacht. Zodoende is het in Ierland groot feest het aankomend weekend! Maar ook in andere landen wordt er volop feest gevierd in het kader van St. Patrick’s Day.

Voor de redactie van Vrije Tijd Amsterdam reden om te kijken waar je in Amsterdam deze gezellige feestdag kunt vieren. We vonden een ogenschijnlijk leuk festival in Splendor, maar ook activiteiten in echte Ierse Pubs die in Amsterdam gevestigd zitten. Het overzicht van de leuke activiteiten vind je hieronder.

St. Patrick’s Festival Amsterdam

Vanaf 15 tot en met 17 maart staat Splendor in hartje Amsterdam in het teken van de zesde editie van het St. Patrick’s Festival Amsterdam! Het festival verwelkomt Ierse mensen, maar ook Nederlanders en andere nationaliteiten die zin hebben in een gezellig feest zijn van harte welkom. Het kunst en cultuurfestival staat bol van leuke activiteiten waaronder workshops, dansen en live muziek!

Facebook-event page 

Splendor, adres: Nieuwe Uilenburgerstraat 116

Waar vier je St. Patrick's Day 2019 in Amsterdam?

Mulligans Irish Music Bar

Mulligans, gelegen aan de Amstel, draait al jaren als een tierelier! Zondagmiddag staat deze gezellige Ierse kroeg in het teken van St. Patrick’s Day! Vanaf 16:00 uur ’s middags komen er diverse artiesten optreden, waaronder Victor Lacken, Margot Merah, Sophie Janna en vrienden! Vanaf 22:00 uur ’s avonds is het tijd voor ‘The Well Wishers’! Zij gaan de bezoekers trakteren op accordeon, gitaar, zang & fiddle muziek!

Facebook-event page 

Mulligans, adres: Amstel 100

Waar vier je St. Patrick's Day 2019 in Amsterdam?
Gezelligheid Mulligans!

Aran Irish Pub

De festiviteiten bij Aran Irish Pub starten vrijdag al! Drie dagen lang staan ze in het teken van de belangrijke Ierse feestdag! Er zijn liters met groen bier te verkrijgen! En op zondag zullen de ‘Green Hill Travellers’ de bezoekers in Ierse sferen brengen!

Facebook-event page 

Aran Irish Pub, adres: Max Eeuweplein 33

Waar vier je St. Patrick's Day 2019 in Amsterdam?

O’Donell’s Heinekenplein

Groen bier, twee dagen live muziek en rugby! O’Donell’s Heinekenplein staat zaterdag en zondag in het teken van de Ierse feestdag! The Attachments zorgen voor de muziek. Zondag staat de ‘Six Nations Rugby Final’ op het programma. ‘Drink as much Guiness as you can’, aldus de medewerkers van O’Donelles aan het Heinkenplein.

Facebook-event page 

O’Donell’s, adres: Ferdinand Bolstraat 5

Waar vier je St. Patrick's Day 2019 in Amsterdam?

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd: Waar vier jij St. Patrick’s Day in Amsterdam?