Theater Ostade A’dam gaat verhuizen naar nieuwe locatie

Theater
De Van Ostadestraat. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ostade A’dam, het podium voor aantrekkelijk, artistiek en cultureel aanbod voor alle leeftijden gaat vertrekken uit de Van Ostadestraat. Halverwege 2018 zal Ostade haar deuren openen op een nieuwe locatie.

Nieuwe vestiging

Samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam gaat Ostade zich vestigen in het Asscherkwartier op het voormalig Gemeentelijk Archiefterrein in een nieuw cultuurhuis. Op het terrein komen naast het cultuurhuis ook woningen, een hotel en een parkeergarage. Ostade zal niet alleen een grote zaal gaan exploiteren maar gaat ook een studio en een café-restaurant runnen.

Samenwerking met de OBA

Op woensdag 8 maart 2017 werd de nieuwe unieke samenwerking op de bouwlocatie beklonken. De afgelopen jaren werkten Ostade en de OBA al samen, maar de opening van het nieuwe cultuurhuis biedt voor beide partijen nog meer nieuwe kansen.

Programma Ostade

Voor de komende anderhalf jaar is het cultuurhuis nog vertrouwd op de eigen locatie in de Van Ostadestraat te vinden en staan er nog diverse leuke voorstellingen op het programma.

Over Ostade A’dam

Ostade A’dam maakt het belang van theater voelbaar. In Zuid is Ostade A’dam het podium voor aantrekkelijk, artistiek, cultureel aanbod voor alle leeftijden. Ostade verbindt zich met de buurt middels verschillende projecten en zo met mensen met verschillende (culturele) achtergronden. Ostade A’dam heeft zijn wortels in de kraakbeweging in de jaren tachtig, maar maakte het laatste decennium een professionaliseringsslag door. De huidige directeur is Mark Walraven. Daarvoor runden Eliane Attinger (nu artistiek leider Feikes Huis) en Kees Blijleven (nu directeur Jeugdtheater De Krakeling) het theater.

 

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams