Stop gendering me!
Tolhuistuin. Foto: vrijetijamsterdam.nl

Stop gendering me bij de Tolhuistuin

Gender. Het is één van de actualiteiten van dit moment. “De discussies rondom gender lopen namelijk momenteel hoog op: van genderneutraliteit tot aan SIRE die ons oproept jongens meer jongen te laten zijn”, aldus de organisatie van Lost Words.

Achtste editie

Tijdens de achtste editie van Lost Words zoeken de jongeren van Lost Project tijdens ‘Stop Gendering me!’ onder leiding van host extraordinaire Yahmani Blackman naar woorden die gevonden willen worden. Woorden die stem geven aan het leven van jongeren in de grote stad anno nu en alle uitdagingen die dat met zich meebrengt. Het wordt een avond vol dialoog, spoken word, muziek en theatrale performances.

Productie

Soufiane Moussouli is acteur, Jens van Tricht oprichter emancipator en Brian Kemble spoken wordartiest en jongerencoach. Lost Words is een coproductie van Stichting Tolhuistuin en Lost Project.

Meer informatie

Het evenement vindt plaats op woensdag 8 november 2017 bij de Tolhuistuin vanaf 19:30 uur en de entree is gratis.

Over de Tolhuistuin

De Tolhuistuin is nieuw in Amsterdam en is een cultuurcentrum gelegen aan de IJ-oever in Noord. Het zit in het voormalige bedrijfsrestaurant van het Koninklijke/Shell Laboratorium Amsterdam. Het gebouw maakt deel uit van een aantal nieuwe culturele bestemmingen in de wijk Overhoeks, waar ook bijvoorbeeld het EYE Filmmuseum en de Overhoekstoren bij horen. Deze Tolhuistuin groeide eind 19e eeuw uit tot een lusthof voor de betere kringen in Amsterdam, waar regelmatig muziekuitvoeringen plaatsvonden. In 1912 werd een deel van de tuin opgeofferd aan een verbreding van de Buiksloterweg.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Lees ook ons laatste artikel over het compagnietheater.