Van start: Kwaku Summer Festival 2017

Van start: Kwaku Summer Festival 2017
Kwaku terrein Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Van start: Kwaku Summer Festival 2017

Vandaag start in Amsterdam Zuidoost het Kwaku Summer Festival 2017. Vier weekenden lang kunnen bezoekers in het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost weer genieten van een hele hoop muziek, exotisch eten, voetbal, theatervoorstellingen, lezingen en films. Samen met alle kleurrijke bezoekers zorgt het swingende programma voor de befaamde Kwaku-sfeer wat je meevoert door alle geuren, kleuren, klanken en smaken uit vele werelddelen.

Eten en livemuziek

Ruim 100 eettentjes zullen tijdens Kwaku weer een keur aan lekkere hapjes serveren. Van Surinaamse spareribs tot Koreaanse taco’s. De beste gerechten uit de Zuid-Amerikaanse, Aziatische, Caribische en Afrikaanse keuken. Ook kunt u zich laten verleiden door mooie hebbedingetjes uit exotische landen. Vijftien grote eetstands serveren ook livemuziek: van traditionele Surinaamse muziek tot salsa.

Multicultureel festival

Kwaku is één van de grootste multiculturele festivals in Nederland. Het zorgt voor verbinding en ontmoeting. Heel veel verschillende culturen komen hier samen tot één kleurrijk geheel: van Afrika tot Zuid-Amerika, van Europa tot Azië. Samen zorgen zij voor de befaamde Kwaku-sfeer, als een vaste constante in het ware festivalgevoel.

Nelson Mandelapark

Kwaku speelt zich af in het Nelson Mandelapark. Een natuurpark, recreatieweide, skatepark, magnoliavelden, sport- en spelvelden, uitkijkheuvel en waterpartijen. Een prachtig park midden in de Bijlmermeer. De internationaal bekende architect Francine Houben tekende voor de ingrijpende vernieuwing in 2011. Het Bijlmer Parktheater van architectenbureau Paul de Ruiter is een echte bezienswaardigheid.

Terug van weggeweest

Het voetbal is, gelukkig voor velen, terug van weggeweest. De straatvoetbalbond Nederland en Kwaku organiseren allerlei toernooien, voor dames, heren, veteranen en kinderen. Er wordt gespeeld in teams van vijf tegen vijf. Iedereen kon een team samenstellen. In 1975 organiseerde een groepje mannen een voetbaltoernooi tussen de hoogbouw van de Bijlmermeer voor de jeugd die niet op vakantie kon gaan. Teams uit heel Nederland kwamen naar de Vogeltjeswei in de Bijlmer om te voetballen, maar ook om elkaar te ontmoeten onder het genot van bami, bloedworst en fladder. Er ontstond een levendige handel in eten en drinken, vanuit de kofferbak van de geparkeerde auto’s. In 1983 verkaste het festival naar het Nelson Mandelapark.

Roze Zondag

Op zondag 23 juli kleurt het multiculturele festival roze. Roze Zondag is van oudsher een groot spektakel en onderdeel van de Gay Pride. Naast roze zondag is het op 22 juli ‘Hindoestaanse Dag’ en 29 juli is het ‘Molukse Dag’.

Toegankelijk

Het festivalterrein is voor iedereen toegankelijk, ook voor gehandicapten en rolstoelgebruikers, met extra brede toegangspoorten en gehandicaptentoiletten. Ook een scoot mobiel mag het terrein op.

Friday concerts

De twee Kwaku Friday Concerts zijn nieuw, en verrassend. Op 21 juli is er een twee uur durend concert van Earth, Wind & Fire Experience ft. Al Mckay. Al McKay is de originele gitarist van Earth, Wind & Fire en begon met zeven van de dertien originele muzikanten deze nieuwe formatie. Op 4 augustus treden drie grote internationale reggaesterren op: Richie Spice, Anthony B & Duane Stephenson.

vrijetijdamsterdam.nl