Stads(h)ART - een evenement van kunstRUIM
Foto credits: kunstRUIM

Van 19 tot en met 23 juni 2024 presenteert kunstRUIM – in samenwerking met het Wallen Festival, Stadsdeel Centrum en Museum Rembrandthuis – Stads(h)ART. Tijdens dit evenement is er een expositie van lokale kunstenaars, diverse workshops en muziek. Stads(h)ART is de grande finale van het culturele programma “Kunst in de Buurt” van kunstRUIM. Tijdens dit programma heeft kunstRUIM in de afgelopen maanden verschillende activiteiten aangeboden aan buurtbewoners in het centrum van Amsterdam om samen laagdrempelig kunst te beleven. Stads(h)ART vindt plaats in Galerie kunstRUIM aan de Jodenbreestraat 25 (ingang Valkenburgerstraat) en is geopend van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Stads(h)ART biedt een expositie met gevarieerde kunst en werk van lokale kunstenaars – met name ook kunstenaars die wonen en/of werken in de het centrum van Amsterdam. Te zien zijn onder meer sculpturen, installaties, schilderijen en fotografie. Naast deze expositie is er een uitgebreid randprogramma met creatieve workshops voor zowel jong als oud, ervaring is niet nodig. Tijdens het Wallen Festival – in het weekend van 22 en 23 juni – is er ook live muziek van lokale muzikanten.

Met dit evenement wil kunstRUIM een brug slaan tussen lokale kunstenaars en de buurtbewoners en culturele buurtontmoetingen bevorderen. Bewoners en bezoekers van Amsterdam Centrum kunnen zo in contact komen met lokale kunst en de makers hiervan. Lokale kunstenaars krijgen via Galerie kunstRUIM de kans zichzelf en hun werk te laten zien, bewoners en bezoekers kunnen zelf actief kunst beleven door zelf kunst te maken.

Kom langs, doe mee, dompel je onderen vier de lokale kunst en cultuur!

Programma Stads(h)ART:

  • Woensdag 19 t/m zondag 23 juni van 12.00-17.00 uur – Expositie Stads(h)ART;
  • Woensdag 19 juni van 15.00-17.30 uur – Workshop Pasteltekenen;
  • Woensdag 19 juni van 19.30-21.30 uur – Workshop Etsen als Rembrandt (afdrukken is op vrijdag 21 juni om 10.00 uur in Museum Rembrandthuis);
  • Donderdag 20 juni van 15.00-18.00 uur – Workshop Sculpturen maken van Papier;
  • Zaterdag 22 juni van 13.00-16.00 uur (als onderdeel van het Wallen Festival) – Inloopworkshop Creatief met Verkeersborden, inclusief een meet & greet met het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Centrum van de Gemeente Amsterdam;
  • Zondag 23 juni van 13.00-16.00 uur (als onderdeel van het Wallen Festival) – inloopworkshop Cyanotype.

Toegang tot de galerie, de expositie en meedoen aan de workshops tijdens Stads(h)ART is gratis. Voor de workshops op woensdag en donderdag is vooraf aanmelden verplicht. Het gehele programma is te vinden op www.kunstruim.amsterdam. Daar kun je je ook aanmelden voor de workshops.

Stads(h)ART wordt ondersteund door het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Centrum, Fonds voor Centrum en uitgevoerd in samenwerking met onder meer Museum Rembrandthuis, het Wallen Festival en de deelnemende kunstenaars.