Rommelmarkten in Amsterdam - wanneer en waar?

Ben jij een liefhebber van Rommelmarkten in Amsterdam? In de hoofdstad vinden allerlei leuke vlooienmarkten/ rommelmarkten plaats. Deze zijn vaak de moeite waard om te vereren met een bezoekje. Een rommelmarkt, ook wel vlooienmarkt, luizenmarkt of brocantemarkt genoemd, is een markt waar gebruikte artikelen door particulieren worden aangeboden. Er bestaan uiteenlopende soorten rommelmarkten.

Wij hebben in ieder geval een lijstje voor je samengesteld met rommelmarkten in Amsterdam in 2024. Speciaal voor de rommelmarktliefhebber! In Amsterdam heb je ook de reguliere markten die vaak wekelijks plaatsvinden. Neem voor deze markten een kijkje op onze pagina markten in Amsterdam.

Noord

IJ-Hallen Rommelmarkt

De IJ-Hallen Rommelmarkt is niet alleen een van de bekendste vlooienmarkten in Amsterdam. Het is zelfs een van de grootste rommelmarkten binnen heel Europa. Het evenement vindt plaats op zaterdag en zondag. In de IJ-hallen in Amsterdam Noord is er volop keuze als het gaat om tweedehands artikelen. Er zijn 400 kramen waar je gezellig doorheen kunt snuffelen.

Edities 2024

 • Weekend 16 en 17 maart
 • Weekend 6 en 7 april
 • Zaterdag 27 april Kindermarkt NDSM-Werf
 • Weekend 4 en 5 mei
 • Weekend 1 en 2 juni
 • Weekend 29 en 30 juni
 • Weekend 20 en 21 juli
 • Weekend 17 en 18 augustus
 • Weekend 31 augustus en 1 september

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van de IJ-Halllen.

BinnenhofstraatFair in Floradorp

Eens per jaar vindt in Floradorp de BinnenhofstraatFair plaats. Een leuke buurt rommelmarkt om eens te bezoeken.

Editie 2024

 • Zondag 14 april.  De volgende is in 2025 op 13 april

Adres: Binnenhofstraat

Centrum

Vintage Brocante Antiek Design

Ook in 2024 is het weer tijd voor nieuwe edities van de Antiek Brocante Kunst & Design Beurs in de Posthoornkerk. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam.

Edities 2024:

 • Vrijdag 22 november t/m zondag 24 november

Neem voor meer informatie een kijkje op de site van Stadsherstel.

Locatie: Posthoornkerk

Waterlooplein markt

De Waterlooplein markt is de oudste vlooienmarkt van Nederland. Heerlijk struinen, kijken en wat leuks op de kop tikken. Van vintage fototoestellen, tot tweedehands boeken, tot sieraden en de laatste mode voor weinig.

Edities 2024

 • Het hele jaar door van maandag t/m zaterdag

Locatie: Waterlooplein

Nieuw-West

Jaarmarkt Slotermeer op Plein ‘40-’45

De Jaarmarkt Slotermeer vindt jaarlijks plaats op Plein ‘40-’45. Met meer dan 200 kramen, live muziek, food terras, workshops, sport- en spelactiviteiten kunnen bezoekers van alle leeftijden een hele dag vertoeven op het plein.

Editie 2024

Nog niet bekend

West

Mercatormarkt

Zaterdag 13 april vindt op het Mercatorplein de MercatorMarkt Ramadan Buurtfeest plaats! Kom naar de MercatorMarkt om bijzondere creaties en cadeaus te scoren, inspiratie op te doen, een nieuwe garderobe te passen of gewoon om gezellig nieuwe mensen te ontmoeten bij de activiteiten en op het foodterras.

De MercatorMarkt vindt vier keer per jaar plaats op het Mercatorplein. Openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Editie 2024:

 • Zaterdag 13 april
 • Zaterdag 25 mei

Oost

Rommelmarkt Spaklerweg

De Rommelmarkt Spaklerweg is een fantastisch uitje voor het hele gezin, of juist om lekker alleen te komen zodat je alle tijd hebt om rond te snuffelen. Dit onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Editie 2024

 • Zondag 21 april

Zuid

Vlooienmarkt Olympisch Stadion

Mega grote vlooienmarkt/kofferbakverkoop op het plein rondom het Olympisch Stadion. “Ontdek leuke tweedehands spullen voor in je huis. Of struin langs de kramen op zoek naar curiosa, antiek en verzamelspullen”, aldus de organisatie van Vlooienmarkt Olympisch Stadion.

Edities 2024

 • Zondag 16 juni (Vaderdag)

Reguliere markten

Naast rommelmarkten en vlooienmarkten zijn er ook veel reguliere markten in de hoofdstad. Neem hiervoor een kijkje op onze speciale pagina met markten in Amsterdam.

Vrijmarkten Koningsdag in Amsterdam

En natuurlijk zijn er de leuke vrijmarkten Koningsdag in Amsterdam. Op Koningsdag in Amsterdam worden er veel leuke spullen op straat en in de parken verkocht.