Openingseditie ‘You Better Move!’ dansfestival
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Openingseditie ‘You Better Move!’ dansfestival

Dansmakers Podium organiseert zaterdag 24 juni 2017 het eerste ‘You Better Move!’ dansfestival’. Het evenement is een ontmoeting van ideeën, collectieve ‘aha’ ervaring en een sprankelend event met werk vers van het mes.

Eendaags dansfestival

Met dit eendaags dansfestival is Dansmakers Podium het terrein van de maker met een bonte verzameling nieuw, radicaal en kwalitatief werk. Dit terugkerende festival is een invitatie aan het dansveld om bijeen te komen, in gesprek te gaan en ideeën te delen. Elke editie wordt samengesteld door een choreograaf uit Amsterdam.

Aanstormende dans kunstenaars

Tijdens de eerste editie presenteren ze bij Dansmakers Podium vijf voorstellingen en een onderzoeksproject van een selectie aanstormende dans kunstenaars. Zij worden allen uitgedaagd door de 21ste eeuw, een eeuw waarbij de druk hoog is, om kennis te vergaren en om de tijd goed te beheren. Zij vragen zich af hoe we om moeten gaan met liefde en obsessie in een samenleving waar vele culturen met verschillende ideeën samen leven en of we ons kunnen aanpassen? Lukt het ons om echt menselijk te blijven?

Riccardo Guratti

De openingseditie van het You Better Move! dansfestival is samengesteld door Riccardo Guratti. Met werk van Cronos, Fazle Shairmahomed, Tashi Iwaoka & Stefano Sgarbi, Aleksandra Lemm & Jija Sohn, Elisa Zuppini, Stina Fors. Zij nodigen met You Better Move! iedereen uit om te bewegen, en niet alleen het lichaam, maar ook ieders gedachten en ideeën. De avond is ook een daad van verzet. De inzet en verbetenheid van de choreografen en dansers is goud waard. Hun kennis en kunde is het resultaat van een jarenlange investering, verschillende studies en veel oefenen. ‘You Better Move’ roept dan ook het publiek, pers en politiekers op om te participeren, met ons te dansen en om over een mogelijke toekomst na te denken.

Workshop

Ook kan er deelgenomen worden aan een workshop waarbij je inzicht krijgt in het maakproces van het Cronos collectief. Geïnspireerd door hun stuk MoreLess, wordt er gewerkt met herhaling en spanning en leer je meer over de kracht van timing. Door deze items in te zetten én te verkennen, worden de bewegingen een stuk boeiender en ontdek je nieuwe kwaliteiten in je dans. De workshop is open voor iedereen, dus ook als je nog geen danservaring hebt.

Meer informatie

Voor meer informatie zie de website van Dansmakers Podium.

vrijetijdamsterdam.nl