Olga Dengo: Everyday it is a new beginning
Art by Olga Dengo

Olga Dengo: Everyday it is a new beginning

Galerie 23 presenteert vanaf zondag 25 juni tot en zondag 23 juli recente schilderijen van Olga Dengo. De expositie wordt alweer de vierde expositie die SBK KNSM namens Dengo organiseert. In 2007 werd haar eerste solo in de galerie van SBK gepresenteerd. De tentoonstelling start zondag met een lunch met Olga Dengo in de galerieruimte van het SBK KNSM waarbij geïnteresseerden van harte welkom zijn om aan te schuiven.

Sinds 2006 woont en werkt de Mozambikaanse Olga Donga in Antwerpen

Olga Dengo komt oorspronkelijk uit Maputo, Mozambique. Ze werd al op jonge leeftijd lid van de bekende kunstenaarsvereniging ‘Núcleo de Arte’, waar vele bekende artiesten hun loopbaan zijn begonnen. Deze artistieke, creatieve en stimulerende omgeving werd haar opleiding in de wereld van de schilderkunst. Sinds 2006 woont en werkt de Mozambikaanse Olga Donga in Antwerpen.

Die vereniging kende echter ook het meester–leerling–systeem

De kunstenaarsvereniging ‘Núcleo de Arte’ genoot vooral bekendheid doordat een aantal leden – na de bevestiging van de vrede in 1992 – oorlogstuig zoals machinegeweren onschadelijk maakte door het in sculpturen om te zetten. Die vereniging kende echter ook het meester–leerling–systeem: kunstenaars met ervaring die beginners de beginselen van het vak bijbrengen. Daar had Dengo profijt van.

Tussen 2010 en 2013 won ze met haar project ‘Intercontinental’ de Partners in Art Programme van het CERA. De Afrika Film Festival in Leuven presenteerde haar in 2016 met de Artist Award.

Belangstellenden die de expositie willen bezichtigen of zelfs aanschuiven tijdens de lunch met Dengo kunnen op de volgende link klikken.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Op komst: SBK Sprouts Young Talents 2017