Nieuwtjes Cultuur in Amsterdam

Nieuwtjes Cultuur in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Nieuwtjes Cultuur in Amsterdam

Theater Bellevue

Theater Bellevue nabij het Amsterdamse Leidseplein gaat met de tijd mee. Het Theater in Amsterdam start een crowdfundingsactie. Deze geld inzamelactie wordt georganiseerd omdat ze de mooiste entree en gevel van Amsterdam willen realiseren en het publiek en theatermakers meer ruimte willen geven omdat dat simpelweg broodnodig is.

De Parade Amsterdam

Deze zomer kan je in het Martin Luther Kingpark kiezen uit ruim 80 verschillende theater-, dans- , en muziekvoorstellingen. Alle voorstellingen duren op de Parade gemiddeld 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie, of zelfs vier voorstellingen op een avond kan zien.

Tolhuistuin

De Tolhuistuin komt op de proppen met de bijzondere dansvoorstelling FIX IT, met hiphop choreografe Alida Dors en jonge masterstudenten. In het mastertraject van Solid Ground Movement begeleidt een zogenoemde master een groep jonge hiphopdansers. In de winter dansten verschillende jonge toptalenten en masters op de podia van Bijlmer Parktheater, Podium Mozaïek, Meervaart Theater. Voor elke voorstelling begeleidde een andere master een groep talenten. De laatste editie vindt plaats in de eigen concertzaal van Tolhuistuin. In deze editie deelt Alida Dors, internationaal bekend danseres én huischoreografe van Solid Ground Movement, haar kennis met masterstudenten en laat upcoming choreografe Veronica Lajdová haar nieuwste werk zien welke zij maakte met internationale dansers. Daarnaast zijn er weer een hoop andere leuke activiteiten te beleven bij de Tolhuistuin.

Fruittuin van West

De Fruittuin in Amsterdam West is op Hemelvaartsdag geopend. Kids van 6 tot 12 jaar kunnen dan op onderzoek uit in de boomgaard. Het thema is Bloemen & (zaad)Bommen. Maar als ouderen kun je er natuurlijk ook terecht voor leuke dingen en vergeet geen eigen pizza te bakken. Drie dagen later kun je er terecht voor de Moederdag picknick. Is dat niet origineel je moeder trakteren op een lekkere picknick. Trouwens, tijdens Pinksteren is de Fruittuin van West ook geopend.

SBK

Zaterdag 19 mei om 15:30 uur wordt bij kunst uitleen galerie SBK de fotografie tentoonstelling over schoonheid en verborgenheid  in aanwezigheid van de kunstenaars geopend. Lizette Schaap toont via haar ogenschijnlijk vrolijke beelden met zoete kleuren hoe kwetsbaar het leven is. Annelie Bruijn speelt met schoonheid en licht. En dat zijn slechts enkele tipjes van de sluier.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heb je weleens een kijkje genomen op onze pagina cultuur?