Musea in Amsterdam-Noord – het overzicht
EYE Filmmuseum is een van de musea in Amsterdam-Noord

Ben jij op zoek naar musea in Amsterdam-Noord? Vrije Tijd Amsterdam heeft een overzicht gemaakt zodat je weet welk museum je in Amsterdam-Noord kan bezoeken. Wellicht vind je het ook leuk om onze pagina met actuele exposities in Amsterdam eens te bezoeken.

Museum Amsterdam-Noord

WONDR Experience

Wondr Experience is een museum met een kleurrijke artistieke speeltuin waar je Instagrammable foto’s van jezelf en je vrienden kunt laten maken in verschillende thematische ruimtes. Je kan je hier laten verrassen en je zintuigen prikkelen.

Adres: Meeuwenlaan 88

STRAAT museum

STRAAT is een Amsterdams museum voor street art en graffiti in de voormalige NDSM-scheepsloods van 8000 m2. Er is ruimte voor grote namen, maar ook zeker voor aanstormend talent.

Adres: NDSM-Plein 1

Eye Filmmuseum

EYE Filmmuseum is een filmmuseum in Amsterdam. Maar, er is nog meer te doen. Dagelijks is het gebouw – met daarin vier filmzalen, een expositieruimte, een educatieve studio, een shop en een bar-restaurant – vanaf tien uur open voor iedereen die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd.

Adres: IJpromenade 1

Nxt Museum

Dit is het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Bij Nxt Museum exposeren kunstwerken die gebruik maken van moderne technologieën van het heden en van de toekomst.

Adres: Asterweg 22

Museum Amsterdam-Noord

Museum Amsterdam Noord is een toegankelijk museum dat oude en nieuwe Noorderlingen en heden en verleden met elkaar verbindt door verhalen over thema’s die niet alleen vroeger, maar ook nu spelen in Noord. Museum Amsterdam Noord is gevestigd in het voormalig badhuis van Vogeldorp.

Adres: Zamenhofstraat 28A

NDSM-Fuse

Tentoonstellingen van kunstenaars van de NDSM combineert NDSM FUSE met events, theatervoorstellingen, en initiatieven van kunstenaars van buiten. Met een divers programma nodigt NDSM FUSE iedereen uit voor een tocht door de inspirerende wereld van de schone kunsten.

Adres: NDSM-Plein 29

NDSM-Werf

Naast allerlei kunst in de publieke ruimte vind je op NDSM-Werf expositie ruimtes, broedplaatsen, ateliers, gezellige horeca en diverse ondernemingen. Met regelmaat worden er nieuwe exposities en uiteenlopende evenementen georganiseerd.

Adres: NDSM-Plein 28

Nieuw Dakota

Nieuw Dakota is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst op de NDSM-werf in Amsterdam.

Adres: Ms. van Riemsdijkweg 41b

Museumwoning Tuindorp Oostzaan

Museumwoning Tuindorp Oostzaan is een woning uit 1922 als museumwoning ingericht en voor het publiek opengesteld. Van een slaapkamer is een voorlichtingsruimte gemaakt, waar films te zien zijn over het leven in Tuindorp Oostzaan in de eerste helft van de vorige eeuw.

Adres: Meteorenweg 174

 

 

 

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam