Aki Onda’s ‘Dissapearances (For The Space)’ in De Appel

Aki Onda's ‘Dissapearances (For The Space)’ in De Appel
De oude locatie van de Appel, tegenwoordig zitten ze in Nieuw-West. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Aki Onda’s ‘Dissapearances (For The Space)’ in De Appel

De Appel presenteert in Amsterdam Nieuw-West, een unieke performance van de in New York woonachtige kunstenaar én componist Aki Onda. Tijdens deze performance zal hij mnemonische ervaringen construeren met behulp van geluid en technologie. ‘Dissapearances (For The Space)’, zoals de performance heet, reageert op het Archief van De Appel en de nieuwe locatie in Nieuw-West.

Architectuur en akoestiek

Onda reageert op de architectuur en akoestiek van de ruimtes waarin hij zich bevindt door verschillende objecten te bespelen en hier ‘geluidsherinneringen’ aan te koppelen vanuit zijn persoonlijke cassettearchief.

Cassette Memories

Onda is bekend van zijn ‘Cassette Memories’, een verzameling evocatieve audiowerken bestaande uit ‘field recordings’, die allemaal gemaakt zijn met een Walkman.

Samenwerking

Voor deze performance werkte Onda samen met de kunstenaars Michael Snow, Ken Jacobs, Akio Suzuki en Loren Connors. Zijn werk was te zien in instellingen zoals MoMA, The Kitchen, documenta 14, Centre Pompidou, Louvre Museum, Palais de Tokyo en Bozar.

Informatie

Datum: dinsdag 13 juni om 17 uur
Toegang: 3,5 EUR (inclusief een drankje)
Locatie: Schipluidenlaan 12, Amsterdam
Registratie is verplicht via info@deappel.nl

Over De Appel

In De Appel vinden tentoonstellingen, performances en nog veel meer leuke en gezellige activiteiten plaats. Het centrum toont werk van artiesten die soms nog weinig bekend zijn. Sinds 1994 biedt De Appel ook een acht maanden durende opleiding tot curator en vanaf 2012 ook tot galeriehouder. Ook is er voor research- en referentiedoeleinden een uitgebreide bibliotheek met archief te vinden met betrekking tot de hedendaagse kunst vanaf 1975.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Artistieke standpunten geluid, herinneringen en slaap bij De Appel