Krachtenbundeling De Balie voor 150 Psalms première Utrecht

De Balie
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Krachtenbundeling De Balie voor 150 Psalms première Utrecht

In het eerste weekend van september gaan 4 wereldberoemde koren in TivoliVredenburg – The Tallis Scholars, Trinity Wall Street Choir, het Noors Solistenkoor en het Nederlands Kamerkoor – 150 psalmen opvoeren van 150 verschillende componisten uit 1000 jaar koormuziek. De Balie verzorgt tijdens dit weekend onder andere twee bijzondere lezingen, twaalf inleidingen en werkt samen met het Nederlands Kamerkoor, Festival Oude Muziek en Creative Court.

Programma

Op 1 september om 19:30 deelt de meermaals bekroonde historicus en auteur Tom Holland zijn unieke kennis en visie op de psalmen. Op 2 september om 19:30 geeft de bekende filosoof, historicus en voormalig politicus Michael Ignatieff de psalmen een nieuwe betekenis. Ramsey Nasr, Désanne van Brederode en Oek de Jong geven inleidingen op de twaalf concerten. Zij geven iedere keer een speciale boodschap mee waarmee de luisteraar op een andere manier naar de uitvoeringen kan luisteren.

Een man met karakter

Michael Ignatieff is een bekend, belangrijk en actueel denker op het gebied van mensenrechten, nationalisme, ethische bewustzijn en internationaal lopende conflicten. Op dit moment is Ignatieff voorzitter en President van de Central European University in Budapest: een baken als het gaat om democratische waarden in Centraal Europa. Sinds de Hongaarse premier Orbán afgelopen april een wetsvoorstel doorvoerde die erop gericht is om de deuren te sluiten van de kritische, onafhankelijke en multiculturele universiteit, staat Michael Ignatieff centraal in de strijd om de ineenstorting van liberale democratie in Europa tegen te gaan.

Auteur

Ignatieff schreef meer dan vijftien boeken waaronder TheLesser Evil: Political Ethics in an Age of Terror (2004) en Isaiah Berlin: A Life (1998). Ook schreef hij vele artikelen voor gerenommeerde media grootheden zoals The Guardian en The New York Times.

vrijetijdamsterdam.nl