Keti Koti viering in de Meeuw
Keti Koti 2023 in de Meeuw. Foto credits: de Meeuw

Op maandag 1 juli wordt het jaarlijkse Keti Koti gevierd, we herdenken op deze dag de afschaffing van de slavernij. In Huis van de Wijk de Meeuw wordt er samen gekookt, gegeten en gefeest.

Het team van Resto VanHarte verzorgt samen met Jenny, één van de vaste koks in de Meeuw, een heerlijk driegangendiner met authentieke Surinaamse gerechten. Het motto van Resto vanHarte is om andere buurtgenoten aan de eettafel te ontmoeten en zo met elkaar in gesprek te komen. Het lekkere en gezonde diner wordt bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt. Na het eten barst om 19.00 het feest los. Er is swingende muziek van de New Caz Kaskawina band en leuk entertainment voor de kinderen.

Houd je ook van lekker eten, nieuwe mensen leren kennen en live muziek? Kom dan langs maar meld je wel even aan. Het diner is van 18.00 tot 19.00 uur (8,- / met Stadspas 4,-) neem vooral iemand mee. Toegang tot het feest is gratis. Reserveer het eten vóór vrijdag 28 juni via www.restovanharte.nl/amsterdam of bel 0900 900 3030.

Huis van de Wijk de Meeuw is te vinden op de Motorwal 300 (naast de Dirk) in de Vogelbuurt Amsterdam-Noord. In dit buurtcentrum is iedere dag wel iets te doen, kijk voor alle activiteiten op www.huisvandewijknoord.nl/de-meeuw.