Keti Koti Festival Oosterpark
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Keti Koti Festival Oosterpark

Zaterdag 1 juli wordt het Keti Koti Festival gehouden in het Oosterpark in Amsterdam. Met het jaarlijkse Keti Koti Festival op 1 juli wordt stilgestaan bij het verleden, vooruit gekeken naar de toekomst en worden vrijheid, gelijkheid en verbondenheid gevierd. Verbreding van kennis, verdieping van inzicht moet volgens de organisatie van het festival leiden tot een bundeling van krachten voor een gezamenlijke toekomst.

Bigi Spikri optocht

Keti Koti begint zoals elk jaar ook dit jaar weer met de Bigi Spikri optocht. De Bigi Spikri optocht is een gezellige en kleurrijke optocht in traditionele kledij om de afschaffing van de slavernij te herdenken & vieren. Om 11:00 uur wordt vertrokken vanaf de Stopera bij de ingang van het stadsbestuur. Er wordt gelopen naar het Oosterpark.

Nationale herdenking afschaffing slavernij

De nationale herdenking vindt op zaterdag 1 juli plaats in het Oosterpark bij het Monument van het Nederlands Slavernijverleden en Erfenis. De ceremonie begint om 13:00 uur in aanwezigheid van o.a. vertegenwoordigers van het Kabinet, de Gevolmachtigde Ministers van Curaçao, St. Maarten en Aruba, de Ambassadeurs van Suriname, Ghana en Zuid-Afrika en de Burgemeester van Amsterdam. Na de herdenking begint het Keti Koti Festival, de viering, met diverse optredens en verdieping op de verschillende podia.

Lekker eten

Meer dan 100 eetkramen, non food kramen & Surinaamse BBQ met bami, nasi, telo, bloedworst, bara, broodjes pom, soato en nog veel meer.

Seedorf en burgemeester

Clarence Seedorf en Burgemeester van der Laan zullen een speech komen geven en Sabrina Starke komt optreden. Na de herdenking begint het Keti Koti Festival, de viering, met diverse optredens en verdieping op de verschillende podia.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op de website www.ketikotiamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl