Kaartverkoop Amsterdam Fringe Festival gestart
Foto: Amsterdam Fringe Festival

Kaartverkoop Amsterdam Fringe Festival gestart

De kaartverkoop voor het Amsterdam Fringe Festival is vrijdag van start gegaan! Het Amsterdam Fringe Festival vindt plaats van donderdag 7 september tot en met donderdag 17 september. Het festival zal opnieuw vol staan met theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent verspreid over meer dan 30 locaties in Amsterdam.

Festivalhart

Dit jaar tovert Fringe de Brakke Grond om tot een fladderend festivalhart. Bij de brakke grond kun je bijvoorbeeld je route plannen, drankjes of de Fringe-daghap doen, Fringers in het wild spotten en blijven plakken op feestjes. Bovendien kun je hier één van de vele voorstellingen zien, de Bühne Bisoux pop-up drukkerij bezoeken of je laven aan de anarchistische weelde van de Fringe Nachtclub.

Fringe Nachtclub

Voor het derde en laatste jaar op rij host het Rotterdamse muziektheatercollectief CLUB GEWALT de Fringe Nightclub, dit maal met als afsluiter: CLUB CLUB GEWALT 2.0 PUNK, een eclectische muzikale performance-clubavond. Hier wordt steeds 30 minuten absolute craziness afgewisseld met een 10-minuten break. En dat de hele avond door.

Fringe goes Zuid-Oost

De Fringe Buurtsuper, het gratis pop-up minifestival van Amsterdam Fringe, wordt op 8 september gehouden in en rondom het Bijlmer Parktheater. Op deze dag kunnen bezoekers zich laten verrassen door te gekke en inspirerende optredens van jonge theatermakers; een zinderend stuk van theatermakers Dorothy Blokland en Yahmani Blackman, (dans)performances van Talentlab en een muzikaal optreden door de sensatie uit Zuidoost: Jay-Way. Van de woordkunstenaars van I Speak tot een silent disco met de tofste Afro tunes van Africa’s Epic Sound. Ook zijn er SNEAKS van de voorstellingen die tijdens Amsterdam Fringe te zien zijn.

Fringe op de Uitmarkt

Roekoe, roekoe! Amsterdam Fringe Festival zorgt dit jaar tijdens de Uitmarkt op 26 en 27 augustus wederom voor het Vrije Uitloop podium: dé spot waar jonge, onconventionele makers hun creatieve ei kwijt kunnen en je al chillend in een nestje alle gekheid op een stokkie kunt aanschouwen. Van sneak previews van voorstellingen van het Amsterdam Fringe Festival tot acrobatisch theater, kleinkunst en poëzie in onze Kip-caravan en diverse muzikale acts. Op zaterdag klokslag vijf verandert het terrein van de Vrije Uitloop in een grote Fringe parade met als klapper op de vuurpijl: een fantastische synchroonzwemshow van zwemvereniging De Dolfijn. De Uitmarkt is verhuisd en vindt dit jaar plaats op het Marineterrein in Amsterdam (ingang naast het Scheepvaartmuseum).

Veelzijdig programma

“We zijn megatrots op het veelzijdige programma. Van escape-room-dans tot literaire lees-het-zelf serie, van theater over duistere geesten tot stukken over het zoeken naar je wortels, van voorstellingen in een meubelzaak tot rondvaartboottheater. En in het programma op onze website kun je naast op datum, stadsdeel en genre nu ook zoeken op thema. Erg Handig!,” aldus de organisatie van Fringe.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Voorstelling Amsterdam Fringe Festival woensdag 13 september 2017

Kaartverkoop Amsterdam Fringe Festival gestart

Event: Amsterdam Fringe Festival in september

Inschrijving Amsterdam Fringe Festival begonnen