JEROEN VAN KONINGSBRUGGE VOOR HET EERST IN CARRÉ

JEROEN VAN KONINGSBRUGGE VOOR HET EERST IN CARRÉ

JEROEN VAN KONINGSBRUGGE VOOR HET EERST IN CARRÉ

Jeroen van Koningsbrugge gaat een bijzonder nachtgala geven in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. In de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december begint precies om twaalf uur zijn eerste – ’s nachts in Carré – show met gastoptredens van vrienden uit het vak. Het is de eerste keer dat van Koningsbrugge solo in Carré te zien is.

‘Solo, is ook weer zo alleen, dus ik dacht dat het vooral leuk zou zijn om deze bijzondere avond met veel vrienden uit het vak te beleven’ vertelt van Koningsbrugge over zijn eerste eigen avond in de iconische theaterzaal. Speciaal voor Carré ontwikkelde de creatieve duizendpoot een programma voor de nachtelijke uurtjes zoals je dat in Las Vegas veel ziet. Van Koningsbrugge: ‘Eigenlijk is – ’s Nachts in Carré – een heel ongedwongen voorstelling. We gaan samen muziek maken, kletsen, lachen en gezellig wat drinken, totdat de vergunning wordt ingetrokken’.

Dat Jeroen van Koningsbrugge een grote voorliefde voor muziek heeft is al jaren bekend. Voordat hij bij een groot publiek op tv doorbrak als acteur/ presentator was hij al de frontman van de rockband ZEUS. In 2010 scoorde hij samen met Dennis van de Ven in de formatie JURK! een nummer 1 hit met het nummer ‘Zou Zo Graag’ waarna hun debuutalbum ‘Avondjurk’ zelfs de gouden status behaalde. Een combinatie van het tv- en muziekwerk werd in 2016 gevonden toen Jeroen z’n sabbatical in Malibu onderbrak om met vrienden als Typhoon, Racoon en Nicky Romero een eerste soloalbum op te nemen. Later dat jaar verkocht hij met de bijbehorende show Paradiso in enkele uren uit.

’s Nachts in Carré’ is zeker geen eenmalig iets. Van Koningsbrugge: ‘Het is absoluut de bedoeling dit vaker te doen. Het concept is ’s Nachts in…’, dus het nachtgala concept kan op iedere locatie plaatsvinden. Ik droom al van het Vrijthof in Maastricht of misschien wel Central Park. Maar laten we beginnen in Carré. Ik kan niet wachten tot het 30 november is!’.

De kaartverkoop voor de voorstelling is reeds gestart via www.nachtgala.nl en www.ticketmaster.nl

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Amsterdam leuke dingen doen dinsdag 28 augustus