Foto’s en verhaal: Festival Foam Fusion
FOAM FUSION 2017 Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Foto’s en verhaal: Festival Foam Fusion

Bezoekers konden vanaf vrijdag 9 juni 2017 bij fotografiemuseum Foam terecht voor het driedaagse Festival ‘Foam Fusion’. Het festival dat om 17:00 uur feestelijk werd geopend was onderdeel van het 15-jarig bestaan dat het museum dit jaar viert. Tijdens drie dagen konden gasten genieten van uitwisselingen tussen kunstenaars waarin het thema samenwerking de rode draad vormde.

FOAM Lab

Foam Lab, de jongere bedenkers en makers bij Foam, bedachten het innovatieve project: Print-à-Porter. Hun fotostudio stimuleerde een speelse live-interactie tussen de festivalbezoeker in Foam en bezoekers die zich tegelijkertijd in De Hallen bevonden. De foto van de FOAM bezoekers werd uiteindelijk afgedrukt op een tasje in De Hallen en andersom.

Patty Morgan Internet Café

Het online platform Patty Morgan hoste het Patty Morgan Internet Café, waarin op iedere werkplek een andere kunstenaar werd gepresenteerd.

Interactieve installatie

In de interactieve installatie plplpl.pl, een ‘anti-surveillance machine’ van de kunstenaar Matthias Oostrik en BeamLab, werden bezoekers met zichzelf en anderen geconfronteerd.

Gerrit Rietveld Academie

Studenten van de Gerrit Rietveld Academie presenteerde hun visie op en ervaringen met samenwerking. De Franse fotograaf Raphaël Dallaporta, bekend van zijn samenwerkingen met wetenschappers en onderzoekers, presenteerde een selectie van zijn projecten.

Gasten

Kunstenaar Richard Mosse (The Enclave, Incoming) keerde speciaal voor het festival terug naar Foam voor een ‘key-note’ speech. Andere gasten die tijdens Foam Fusion deelnamen waren onder andere Scheltens & Abbenes, Dana Lixenberg, Christian Vium, Elisabeth Tonnard, Omar Imam.

Meer bijzonderheden

Er waren nog veel meer bijzonderheden tijdens het driedaagse festival. Dit lees je op de website van FOAM.

vrijetijdamsterdam.nl

Fotograaf: Eelko Mink

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting