Een ode aan de mooiste podcastverhalen uit de wereld

Een ode aan de mooiste podcastverhalen uit de wereld

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond organiseert dit weekend het Oorzaken Festival. Vanaf vrijdag tot en met zondag 31 maart is het theater, muziek en beeldende kunst dat de klok slaat. In een telefooncel een intiem verhaal in je oor gefluisterd krijgen, een kijkje nemen in de keuken van je Amerikaanse, Nederlandse of Vlaamse podcastheld, zelf een podcastverhaal leren vertellen of zien hoe audioverhalen kunnen samensmelten met theater, muziek en beeldende kunst, kan allemaal tijdens dit Amsterdamse culturele festival.

Tijdens het drie dagen durende festival wordt een ode gebracht aan de mooiste podcastverhalen van over de hele wereld. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door de talks en workshops van meestervertellers als Scott Carrier (Home of the Brave, This American Life) en Chenjerai Kumanyika (Uncivil, Seeing White), of een audiovoorstelling in het donker bezoeken van Audiocollectief SCHIK (Bob). Daarnaast zijn er interviewprogramma’s met o.a. Janine Abbring, de Industry-dag speciaal voor podcastmakers, een kinderprogramma, de podcast-party met cocktails en verhalen, en nog veel meer.

Een festival passe-partout kost € 70,-, maar er zijn ook losse kaarten te koop. Voor alle ins en outs kunt u het beste een kijkje nemen op de website van het Oorzaken Festival.

vrijetijdamsterdam.nl